Här gör Kate comeback – i svenska kläder!

Hertiginnan Catherine har officiellt avslutat sin mammaledighet. Och det första uppdraget gick som en dans.
Hertiginnan Catherine gjorde premiär i svensk design från Fjällräven!

Hertiginnan Catherine gjorde premiär i svensk design från Fjällräven!

Sedan i mars tidigare i år har hertiginnan Catherine varit föräldraledig, i april föddes sonen Louis. Nu var det dags för henne att åter igen arbeta för den brittiska kungliga familjen.

Bar svenskt från Fjällräven

Hertiginnan dök upp under förmiddagen till skogen Sayers Croft Forest i Paddington. Här ger man storstadsbarn chansen att få komma ut i naturen. Och Kate, som själv älskar skog och natur, verkade trivas ypperligt. Hon var dessutom klädd för tillfället i ett par gröna jeans från märket Zara, samt en jacka och jumper från svenska märket Fjällräven. Ja, hertiginnan bar faktiskt svenskt, en väldigt rolig detalj för oss nordbor! Dessutom bar hon ett par stövlar som hon haft under mer än ett decennium!

Kate lekte med barnen!

Detta uppdrag innebar visserligen att Kate var tvungen att lämna lilla Louis hemma, men hon behövde inte vara utan barngos för det. Under besöket träffade hertiginnan en skolklass, och barnen överöste Kate med kramar! Tillsammans med barnen letade hon efter spindlar och andra små monster som kunde finnas i skogen. Barnen var väldigt förväntansfulla, och härliga Kate spelade med! Hon hjälpte även barnen att dekorera små papperskronor med löv, och bekräftade för barnen att de var otroligt fina när kronorna var färdiga och sattes på deras huvuden.

Hertiginnan Kate och barnen gjorde fina lövkronor!

Hertiginnan Kate och barnen gjorde fina lövkronor!

Uppdraget var verkligen passande för hertiginnan Catherine! Hennes största favoritaktivitet, att vara ute i skog och natur, uppmixat med en hel klass av underbara barn som fick henne att skratta högt! Även om det säkert var tufft att lämna sin lilla ögonsten där hemma för första gången, var nog detta ett perfekt första uppdrag efter ett drygt halvår i babybubblan. Mysigt, roligt och aktivt!

Se Kates gulliga möte med skolbarnen:

Läs mer: Prins William berättar om vardagslivet med George, Charlotte och Louis

Foto Stella pictures