Här gör Nikolai premiär som toppmodell – mitt i sorgen

Här gör Nikolai premiär som toppmodell – mitt i sorgen

Det är flera kungligheter som lyckats som modeller. Nu går danska prins Nikolai samma väg och bokades upp av lyxmärket Burberry under London fashion week.

Nu är begravningen över för den danska kungafamiljen. Så därför känns det extra kul med några glada nyheter från vårt grannland. Det är prins Joachim och hans exhustru Alexandras äldste son prins Nikolai som har blivit modell. Förra helgen kunde man nämligen se honom på lyxmärkets Burberrys senaste herrmodevisning i London under stadens modevecka.

Läs mer: Margrethes första ord efter Henriks begravning

Så här stilig var prinsen på catwalken i England, med handväska och lång kappa. Just denna kväll hade han sällskap på podiet med den betydligt mer kända modellen Cara Delevingne. I publiken kunde man se andra kända ansikten, som Kate Moss och Naomi Campbell.

Även om den 18-årige prinsen fortfarande går på Herlufsholm Kostskole så har han ändå haft tid att jobba som modell under helger och kvällar.

Läs mer: Charmprinsen Nikolai har börjat dejta

Här en bild på drottning Margrethe, prins Joachim och resten av prins Nikolais familj, tagen under tiden runt prins Henriks begravning.

Läs mer: Grevinnan Alexandra: “prinsarna är väldigt berörda”

Foto: Stella pictures och IBL

Se en film från catwalken här: