Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här gör prinsessan Sofia det oväntade – inför publikmassorna: "En chock"

04 nov, 2023, 13:00 
Prinsessan Sofias chockerande drag dras upp igen. Allt skedde framför hela svenska folket – och nu kommenteras situationen.
Annons

Idag är prinsessan Sofia en självklar medlem av kungafamiljen. Men vägen dit var inte helt lätt. Det var många som hade åsikter om prinsens nya flickvän och hennes förflutna – och som inte tyckte hon var en lämplig prinsess-kandidat.

Men kärleken var för stark, och Sofia har motbevisat alla skeptiker. Och än idag pratas det om Sofias markering mot alla som vill förändra henne – på sin bröllopsdag.

Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!Brand logo
Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!

Prinsessan Sofia om hatet efter romansavslöjandet med prins Carl Philip

Det var den 13 juni 2015 som prinsparet sa "ja" till varandra i Slottskyrkan. Äntligen skulle de få varandra, och Sofia skulle börja sitt nya krävande liv som prinsessa.

Som nämnt var det inte bara hejarop inför vigseln. Precis som Victoria och Daniel fick kämpa för sin kärlek, fick Carl Philip och Sofia utstå mycket elakheter när de visade upp sin relation för världen.

Annons

– När min relation med Carl Philip blev offentlig möttes jag av en enorm hatstorm. Folk hade åsikter om mig och min relation och annat. Det förvånade mig och knockade mig under en period, har Sofia sagt i Nyhetsmorgon.

– Jag förstod inte att folk hade sånt behov av att tala om för mig hur dålig jag var på alla sätt och vis. Det var tufft. Man hade synpunkter på allt möjligt, vad jag gör och hur jag ser ut.

Första bilden på prinsessan Sofia och prins Carl Philip som åker bil
Den första bilden på Sofia och Carl Philip ihop.

Prinsessan Sofias chockdrag inför alla – fångas på bild

Men så kom som sagt dagen med stort D, och Sofia och Carl Philip stod starka i sin kärlek. Och då passade Sofia på att markera mot alla de som velat få henne att ändra på sig, för att vara en duglig prinsessa. Hennes förflutna, och det faktum att hon har tatueringar var några av sakerna som sågades.

Annons

Titti Schultz och Ebba Kleberg von Sydow berättar om en chock på bröllopsdagen i Sveriges Radio-podcasten Monarkerna. De konstaterar att "solen alltid kommer skina över prinsessan Sofia", och syftar på den sol-tatuering hon har i nacken, och fortsätter:

– Ja, men det var ju ändå något av en chock att den faktiskt gjorde det på bröllopsdagen. För det var ju faktiskt frågan på allas läppar, kommer hon visa tatueringen? konstaterar Ebba.

– Och som hon visade tatueringen, hon ansträngde sig för att den skulle vara med synligt, tydligt, precis hela dagen och natten, svarar Titti.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia bakifrån under sin vigsel
Sofia visade hela svenska folket sin tatuering. Det är ovanligt bland kungligheter, men hon delar det med bland annat Danmarks kronprins Frederik.

Programledarna konstaterar att klänningen var skuren på så vis att solen skulle synas, och detsamma gällde hennes val av håruppsättning. Trots att den hade varit lätt att dölja syntes den tydligt, något de menar var ett ställningstagande:

– Hon tänker inte ändra sig bara för att en väldig massa andra människor tycker saker.

Foto: TT

Annons