Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här gör Sofia det oväntade med Victoria och Silvia – bilden du nästan aldrig får se

17 nov, 2023, 07:30 

Här gör prinsessan Sofia, kronprinsessan Victoria och drottning Silvia det ovanliga.

Annons

Vi ser dem ute på kungliga uppdrag titt som tätt: Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia är alla måna om att representera kungahuset på bästa sätt.

Prinsessan Sofia hyllas: ”En social talang”Brand logo
Prinsessan Sofia hyllas: ”En social talang”

Däremot är det sällan vi ser den kungliga trion i gemensam trupp, i alla fall när det kommer till kungligt arbete, och därför är det så klart extra kul att se när trojkan sluter upp och kavlar upp arbetsärmarna tillsammans.

Bilden du nästan aldrig får se

Den ovanliga synen bjöds vi på under torsdagen, när det bjöds på ett seminarium på Kungliga slottet där Silvia tackade av medarbetarna på stiftelsen Care about the Children.

Annons

Silvia fick stiftelsen i gåva på sin 70-årsdag för tio år sedan. Sedan dess har den gett stöd till barn som tillhör samhällets mest utsatta, både i Sverige och utomlands.

Nu läggs stiftelsen ned.

'– Den startades i samband med drottningens 70-årsdag och har arbetat med att hjälpa utsatta barn i olika situationer. Seminariet innebär ett tack från drottningen och ett avslut av stiftelsen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Kronprinsessan Victoria, drottning Silvia och prinsessan Sofia
Kronprinsessan Victoria, drottning Silvia och prinsessan Sofia under stiftelsen Care about the Children.

Silvias och Sofias jobbrelation

Även om det nu för tiden sker alltmer sällan, är det ingen hemlighet att Sofia och Silvia arbetar oerhört bra ihop. De är båda skickliga på att kommunicera och förstå varandra. Dessutom delar de ju engagemanget för utsatta barn och är väl pålästa inom området.

Annons

När Madeleine var föräldraledig för några år sedan var det inte helt ovanligt att Sofia tog plats vid sin svärmors sida, allt för att stötta henne i kampen för utsatta barn.

Och det var tydligt att Sofia, Silvia och Victoria uppskattade varandras sällskap dagen till ära. Det är ju som sagt inte varje dag vi får kunglig triss – men plötsligt händer det!

Kronprinsessan Victoria, drottning Silvia och prinsessan Sofia
Den kungliga trion såg verkligen ut att trivas i varandras sällskap.

Foto: TT

Annons