Här gör Victoria det oväntade – under viktiga politikermötet

14 maj, 2023, 10:00 
Kronprinsessan Victoria stack ut under den viktiga träffen.
Annons

Det är ingen ro ingen vila för våra kungligheter, inte ens en solig lördag. Under helgen medverkade kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf vid EU Indo-Pacific Ministerial Forum i Stockholm.

Det var många viktiga möten och samtal, och på fotona från träffen är det en detalj som sticker ut...

Modeexpertens dom om Victorias val
Modeexpertens dom om Victorias val

Kronprinsessan Victoria på EU-möte

Det var ett oerhört viktigt möte som kronprinsessan och kungen medverkade vid. I fokus låg den Indo-pacifiska regionen, alltså regionen kring Indiska oceanen och Stilla havet.

"Syftet med mötet är en fördjupad politisk dialog och att öka EU:s engagemang i regionen." Skrev regeringen på sin hemsida inför mötet.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Värd var bland annat utrikesminister Tobias Billström och på plats var utrikesministrar från hela världen. Även Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba hade tagit sig till det informella mötet.

Det fanns givetvis mycket att avhandla. 2021 inleddes ett nytt samarbete mellan EU och Indo-pacifiska regionen, och under mötet pratade man bland annat om säkerhet och handel. Dessutom, den gröna omställningen – något som ligger kronprinsessan Victoria extra varmt om hjärtat.

– På många sätt är regionen kring Indiska oceanen och Stilla havet den plats där vår planets framtid och vår framtida historia kommer att avgöras. Regionens utveckling är av direkt intresse för oss, säger Josep Borrell.

Kung Carl Gustaf, Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba och kronprinsessan Victoria.
Kung Carl Gustaf, Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba och kronprinsessan Victoria.

Detaljen i nya bilden på kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria var klädd i ett kostym-set i en sval blå ton – en stilig monokrom look. På sistone har vi sett Victoria i just det, enfärgat från topp till tå.

Annons

När hon reste till London för kung Charles kröningen bar hon under festmottagningen på Buckingham Palace helrosa, och under ceremonin följde hon samma mönster men i klarblått. Vi lär alltså se en hel del mer av dessa snygga enfärgade looks hos Victoria framöver!

Kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf påväg in till kung Charles fest
Pretty in pink!
Kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf på väg till kröningen av Kung Charles
Under krökningen blev det blått.

Det var ytterligare en detalj som stack ut – en aningen oväntad sådan. Victoria har alltjämt håret i en stram knut, det är ju hennes signum. Den ser i princip allting likadan ut, men den skarpsynte kan ana en förändring. Hon rockade en snedbena!

Annons

Det är ju inte allt för ofta det händer, och visst kan det pigga upp rejält med en sådan liten utseendeförändring.

En närbild på kronprinsessan Victoria med snedbena och knut.

Foto: TT

Annons