Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Här gör Will och Kate det förbjudna – bryter mot kungliga koden

14 maj, 2022, 15:00 
Prins William och Kate

Will och Kate gick sin egna väg under ett besök i Skottland.

Annons
7 föräldratips från Kate och William!Brand logo
7 föräldratips från Kate och William!

Det finns en del oskrivna regler som kungligheterna förväntas hålla. Sällan är det saker som får några faktiska konsekvenser, förutom möjligen att folk höjer på ögonbrynen lite extra.

När Prins William och hertiginnan Kate var på besök i Glasgow hände just det – de bestämde sig för att bryta mot en inofficiell kunglig "regel"!

Udda draget

Anledningen till resan var bland annat matt uppmärksamma psykisk ohälsa och hemlöshet genom att besöka organisationer som arbetar för att förbättra situationen för utsatta grupper. Två ämnen som ligger Will och Kate varmt om hjärtat! Will mer specifikt, har i sitt arbete fokuserat mycket just hemlöshet.

Utanför Wheatley Group, en organisation som jobbar för att förbättra livsvillkoren för utsatta människor, möttes prinsen och hertiginnan av massvis med glada invånare som hälsade dem välkomna. Då hände det ovanliga, som tidningen Hello rapporterade om!

En beundrare ville ta en bild med kungligheterna, en så kallad "selfie" varpå Kate och Will glatt ställer upp, och Will lägger till och med armen runt hennes axel!

Prins William och hertiginnan Kate
Här har vi en lycklig kunga-fantast som kan skryta med något inte många kan!

Drottningens ord: "Märkligt"

Det kanske inte låter som något så märkligt, det kryllar ju av selfies numera. Men för kungligheter är det faktiskt det. Det händer oerhört sällan att de ställer upp på sådana bilder, utan nekar istället vänligt. Oftast för att fokuset ligger på annat, som uppdraget de är på plats för att utföra.

Den brittiska kungafamiljen verkar vara särskilt oförtjusta i selfies. Prins Harry har nämligen uttryckt det svart på vitt: Han hatar dem.

Inte heller drottning Elizabeth förstår charmen med de udda självporträtten, hon har enligt Hello sagt att hon tycker det är märkligt och förvirrande när folk svärmas runt henne för att ta selfies.

Foto: TT

Annons