Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här hånas Daniel i SVT – märkliga beteendet mitt i sändning

14 jul, 2023, 20:26 

Peter Forsberg passade på att skicka en passning till prins Daniel.

Annons

Prins Daniel sitter inne på ett sportintresse som är få förunnat. Han växte upp nära både hockeyrink och fotbollsplan, vilket utvecklade ett vurmande för både rörelse och sport.

WOW: Kolla in kronprinsessfamiljens kortege genom Borgholm!Brand logo
WOW: Kolla in kronprinsessfamiljens kortege genom Borgholm!

På sommaren är det inte helt otänkbart att se prinsen ute på golfbanan, svinga sina beprövade slag, se bollen segla iväg och noggrant följa dess bana hela vägen fram till hålet.

Dagen innan kronprinsessan Victorias födelsedag är han ute på golfbanan och tävlar i Victoriagolfen, där han har spelat med kändisar som bland annat hockeyproffset Peter Forsberg.

Peter Forsberg och prins Daniel
Peter Forsberg och prins Daniel under Victoriagolfen 2019.

Victorias fina ord

Med tanke på Daniels gedigna sportintresse, är det så klart extra trevligt att se när Victoriapriset delas ut i samband med Victoriakonserten och uppmärksammar Svenska idrottshjältars makalösa bedrifter.

Annons

I år blev det NHL-proffset Erik Karlsson som tilldelades priset. Bakom sig lämnar han en succésäsong, där han som första back på 30 år lyckades nå den magiska gränsen på 100 poäng under en och samma säsong.

– Det är en prestation som endast sex försvarsspelare i NHL har lyckats med tidigare och årets pristagare har alltså gjort det som första svensk. Kort sagt: han är en av världens främsta backar. Stort grattis, Erik Karlsson! säger kronprinsessan Victoria.

Erik Karlsson gratuleras av kronprinsessan Victoria
Erik Karlsson gratuleras av kronprinsessan Victoria.

Peter Forsbergs pik

Bedriften är väl värd att uppmärksammas och det är inte bara kungafamiljen som vill hylla Erik Karlsson. Även hockeylegendaren Peter Forsberg vill passa på att ösa beröm över hockeybacken.

Annons

Men han gör det också lite skämtsamt och hånfullt mot prins Daniel, som enligt Peter Forsberg en gång sagt att han är Sveriges bästa högerskytt genom alla tider.

– Prins Daniel har sagt att han är Sveriges bästa högerskytt genom tiderna, men nej, jag tycker dina awards i år bevisar motsatsen. Sen vill jag att du hälsar kronprinsessan på födelsedagen.

Peter Forsberg
Peter Forsberg passade på att skicka en passning till prins Daniel under sitt hyllningstal till Erik Karlsson.

Foto: TT/SVT

Annons