Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här hedrar prinsessan Caroline Karl Lagerfeld

25 feb, 2019, 17:00 
Annie-Li Eriksson
Sorgen är tung i modevärlden. Men också i Monacos furstefamilj. I fredags tog prinsessan Caroline farväl av vännen och modeskaparen Karl Lagerfeld.
Annons

Tisdagen den 19 februari nåddes världen av det tragiska beskedet att den legendariska modeskapare Karl Lagerfeld gått bort, 85 år gammal. Tre dagar senare, samlades kungligheter, modeeliten och Lagerfelds nära och kära för att hedra honom i Nanterre, i närheten av Paris. Hans sista vilja var att bli kremerad utan begravningsceremoni.

Karl Lagerfeld död.

Prinsessan Caroline anlände i en helsvart outfit, tillsammans med Charlotte och Andrea Casiraghi. Det märkets tydligt att Caroline var tagen under kremeringsceremonin.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Caroline hedrar Karl Lagerfeld.
En svart Chanelväska hängde över prinsessan Carolines ena axel.

Caroline och Karl Lagerfeld var nära vänner och har känt varandra i decennier.

Caroline och Karl Lagerfeld var nära vänner.

Både hon och Charlotte Casiraghi brukade gå på Lagerfelds modevisningar för Chanel som han var chefsdesigner för i över 30 år. Och det var också det franska modehuset som offentliggjorde hans bortgång.

Annons

“Det är med djup sorg som House of Chanel meddelar att Karl Lagerfeld gått bort”, skriver de på Instagram.

Men Karls dödsbesked kom inte helt oväntat för Caroline. Han har varit sjuk under en längre tid och ska ha drabbats av cancer i bukspottskörteln, vilket förmodligen var anledningen till att han inte syntes till under Chanels senaste couture-visning i januari.

– Alla uppmärksammade att han inte gick ut och tog emot applåderna på den sista Couture-visningen. Han har alltid gått ut och tagit emot applåder, det är ju så han har byggt sin status på något sätt, att han alltid har kommit och tagit emot hyllningarna. Så redan då var det en snackis om vad som hade hänt och vad som ska hända nu, säger Elle:s chefredaktör Cia Jansson till Expressen.

Läs mer:

Foto: TT

Annons