Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här ifrågasätter prins Daniel kronprinsessan Victoria – helt öppet

30 dec, 2023, 07:00 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel håller inte med varandra.

Annons

Det var en sommardag när löven lyste starkt med sin gröna färg. Genom trädens grenar sipprade solljuset fram och lös upp den lummighet som råder i skogen på Kungliga Djurgården i Stockholm.

7 saker du inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

Här har prinsessan Estelle skapat sig en egen skulpturpark, en park som årligen förses med en ny skulptur och ser till så att skogen får sällskap av spektakulära figurerar i olika former.

I år var det Charlotte Gyllenhammar som blivit tillfrågad att tillverka ett konstverk till parken. Efter noggranna förberedelser, idogt arbete och ett briljant utmejslande hade hon så skapat sitt verk: ”Osagd”.

Prins Daniel, konstnären Charlotte Gyllenhammar och Sara Sandström Nilsson.
Prins Daniel, kronprinsessan Victoria, konstnären Charlotte Gyllenhammar och Sara Sandström Nilsson, verksamhetsledare för en kunglig kulturstiftelse, vid invigningen av Gyllenhammars verk Osagd i Prinsessan Estelles Skulpturpark på Djurgården.

Prins Daniels fina tal

När prins Daniel den här dagen stod på scen och skulle presentera den nya skulpturen, var det med en stolthet i rösten som vittnade om att han faktiskt var väldigt tagen av parkens senaste tillskott.

Annons

– Nu står den här på plats i sin lilla skogsglänta på Djurgården, precis där den är skapad för att stå. Det här handlar om att jag och min familj vill skapa nånting som är betydelsefullt och som gör gott för många generationer. Med de här orden skulle jag vilja förklara skulpturen ”Osagd” invigd, sa prins Daniel.

Efter sitt tal möttes han av vilda applåder, som ekade längs trädkronornas blad och skapade en härlig inramning som samtliga verkade njuta av. I publiken satt kronprinsessan Victoria och visade sitt stöd.

Prins Daniel
Efter sitt tal möttes prins Daniel av vilda applåder.

Victorias dröm med Estelle och Oscar

TV4-stjärnan Anders Pihlblad, som är årets utsände för att bevaka kungafamiljen inför den årliga dokumentären ”Kungahuset”, ville så klart få en pratstund med kronprinsessparet efter invigningen.

Annons

Då berättade Daniel ännu mer om känslorna kring konstverket, hur den var lite skum och hemlig och med sin övernaturlighet påminde om en figur från en saga.

Victoria i sin tur längtade att få visa upp konstverket för sina barn.

– Jag ser fram emot att komma hit med barnen. De har fortfarande inte varit här och jag vill höra deras reaktioner, för att uppleva konst tillsammans med barn ger helt andra perspektiv och helt andra frågor, sa Victoria.

Kronprinsessan Victoria ser fram emot att ta med prinsessan Estelle och prins Oscar till skulpturparken.

Daniel börjar plötsligt ifrågasätta Victoria

Sen tog intervjun en ny vändning. Anders Pihlblad hade snappat upp att det i Victorias familj finns en stor konstnärlig ådra och frågade om hon ärvt den här ådran, något som hon bestämt hävdade att hon inte gjort.

Annons

Då började Daniel ifrågasätta Victorias självförtroende. Han hade ju själv sett hennes kreativa sida och tyckte inte alls att hon saknade talang för det konstnärliga.

– Både hon och Estelle har en känsla för form och färg som i alla fall jag är imponerad av, även om jag är lite partisk, säger han.

Sen tog intervjun ytterligare en vändning när Victoria och Daniel plötsligt blev lite mer privata och började skoja med varann.

– Tack tack, jag har ett fan i alla fall. Vad trevligt. Men det är sant, det finns ju i familjen, sa Victoria och möttes av en replikerande Daniel:

Nu bekräftar hon, det är sant sa hon!

– Att det finns i familjen? Nej, jag tänkte längre bak i familjen, säger Victoria och petar till Daniel lite kärleksfullt med ett finger.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria petar lite skämtsamt på prins Daniel för att tydliggöra den lekfulla stämningen.

Foto: TT/TV4

Annons