Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Sara Danius häftiga statement – har designat en egen knytblus

31 aug, 2018, 13:03 
AvJohanna Lejon
Från Svenska Akademien – till Fashion Week Stockholm. Här intar Sara Danius catwalken på Camilla Thulins visning.
Annons

Det var vid 11-tiden på förmiddagen på torsdagen som Sara Danius gjorde entré på Fashion Week Stockholms catwalk. Platsen var Spegelsalen på Grand Hôtel i Stockholm och scenen var Camilla Thulins visning.

Flera framstående kvinnor, Ewa Fröling, Dominika Peczynski och Monica Ahlberg (bara för att nämna några!), agerade modeller under visningen. Men den som stack ut allra mest var nog Sara Danius – som sig bör iklädd sitt numera ikoniska statementplagg: knytblusen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Sara Danius
Sara Danius iklädd egendesignad knytblus.

Och just denna knytblus, den Sara bar under visningen, är faktiskt något alldeles extra. Sara Danius har nämligen designat den själv. I pressmaterialet kallas plagget “den ultimata knytblusen”. Blusen tryck är speciellt framtaget enligt Danius önskemål och det vackra siden- och lycra-tyget är specialtryckt i Italien, vid Comosjön. Blusen når marknaden i en limiterad upplaga och kommer endast att finnas till försäljning i Camilla Thulins webbshop. Överskottet från försäljningen av denns blus kommer att gå till en noga utvald organisation som arbetar för kvinnor. Vilken det blir exakt redovisas dock först när blusen finns till försäljning.

Annons

Sara Danius eget intresse för knytblusen, som plagg, började, enligt henne själv, mest som ”en kul grej”.

– Jag hittade en knytblus hos Anna Holtblad och kände att det skulle vara roligt att skoja till det lite och klä mig i knytblus, pennkjol och högklackat. Lite grann à la Margaret Thatcher – fast på kul. Alla andra hade jeans och t-shirt. Studenterna tyckte att det var roligt och jag fortsatte sedan att köpa en ny knytblus varje säsong, har Sara berättat för ELLE.

Foto Fashion Week Stockholm

Artikeln publicerades först på ELLE.

Annons