Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia och Madeleine tillsammans i New York - se bilderna!

03 okt, 2017, 07:52 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
Mor och dotter besökte FN:s högkvarter.
Annons

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine är i New York. Under måndagen närvarade de vid välgörenhetsorganisationen World Childhood Foundations högnivåmöte på FN:s högkvarter. Drottningen var en av mötets talare och när hon gick fram till mikrofonen passade hon på att hylla prinsessan Madeleine.

– Det är mitt stora nöje att vara här. Jag är tacksam och stolt över att ha sällskap i dag av min dotter och kompanjon i kampen mot sexuellt utnyttjande av barn – prinsessan Madeleine, sa drottningen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Silvia fortsatte sedan med att berätta hur hennes engagemang började och nämnde då året 1996 som en milstolpe då hon deltog i sin första konferens om sexuellt utnyttjade barn. Insikterna hon fick under konferensen gjorde sedan att hon grundade Childhood, tre år senare.

– Sedan 2007 har jag min dotter, prinsessan Madeleine, vid min sida – mamma till två, sa drottningen och tillade sedan skämtsamt ”och en halv”.

Madeleine satt och lyssnade när mamma Silvia höll sitt tal.

Foto: IBL

Annons