Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

"Har jobbat hårt på att få familjelivet att fungera"

24 aug, 2011, 11:28 
Agneta Nisbeth
Annons

Kronprins Haakon and kronprinsessan Mette-Marit avslutade sitt besök i norska fjällen med en underbar fjällvandring. Paret såg lyckligare ut än någonsin och pratade glatt om sin förestående bröllopsdag i morgon.

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit har varit på besök i Hedmark i några dagar och trippen avslutades igår med en underbar fjälltur där de fick njuta av milsvid utsikt, getter och medhavd matsäck på riktigt norskt “gå-på-tur”-vis.

Mette-Marit i sadeln

Mette-Marit överraskade dessutom alla då hon helt plötsligt bestämde sig för att trotsa sin hästrädsla. Helt utanför programmet bad hon om att få sitta upp på hästryggen. Något hon inte gjort sedan hon blev avkastad av en häst i tonåren. Det hela avlöpte bra och kronprinsessan var mycket nöjd efteråt.

Annons

Vallade getter

I Överdalssetra var kronprinsparet med och vallade en getflock upp i bergen och fick känna på hur det är att vara getbönder. Efter en promenad på tre kilometer upp till toppen av Pika-berget åts matsäck och medan man beundrade utsikten fick pressen en liten pratstund med paret om deras 10 år som gifta.

Familj i balans

– Vi har jobbet hårt och fått resultat därefter. Och så är det ju det att få familjelivet att fungera, vi har två vackra barn och en familj vi är i balans med,  sa MetteMarit på på frågan om de tio åren motsvarat förväntningarna till Tv2 Norge
– Vi hade drömmar för framtiden, och jag tror vi är ganska nöjda. Det har varit tio fina år, og det känns lite konstigt att komma till en punkt där alla väntar sig att vi ska redogöra för statusen. Därför känner vi lite pressen nu, fortsatte kronprinsen. I morgon firas det norska kronprinsparets 10-åriga bröllopsdag med en ceremoni i Oslo domkyrka.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons