Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här kommer barnet bo! Allt vi vet om Meghans och Harrys nya hem

07 maj, 2019, 09:00 
Agneta Nisbeth
Harry och Meghan
Eget grönsaksland och yogastudio, så ser det ut hemma hos prins Harry och hans Meghan i deras nya hem Frogmore Cottage.
Annons

Prins Harry och Meghan har precis flyttat in i sitt nyrenoverade Frogmore Cottage. Allt har äntligen blivit klart efter det omfattande renoveringsarbetet som också drog ut en del på tiden. Men de hann innan deras första barn föddes! Men det var på håret…

Frogmore Cottage blir hem till barnet Sussex

Hela fastigheten var i ganska dåligt skick och krävde betydligt mer arbeten är vad som först var tänkt. Dessutom hade hertigparet Harry och Meghan av Sussex en hel del invändningar mot vad och hur man skulle bygga om. Allt har nämligen skett i sann ekologisk anda.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prins Harry och hans maka Meghan ville nämligen att de och deras nu nyfödda barn skulle få bo i ett harmoniskt och giftfritt hem. Därför är exempelvis all färg i Frogmore helt utan gifter. Möblerna ska dessutom vara miljövänliga. Men exakt vad det innebär är oklart.

Frogmore Cottage
Här syns en del av Frogmore Cottage.
Kensington palace
Kensington palace, där Meghan och Harry startade sitt gemensamma liv.

Redan på ett tidigt stadium stod de klart att varken prins Harry eller Meghan ville bo kvar sin relativt lilla lägenhet i Kensington Palace. De ville bort från den stressiga miljön i London när de skulle bilda familj. Dessutom ville de ha både mer utrymme och avskildhet, Harry och Meghan ska ha känt att hela världen kunde titta på dem på Kensington Palace. Kate och prins William med familj bor dock fortfarande kvar där i sin lägenhet.

Annons

Nära Windsor Castle

Här i Frogmore, ute på landet en bit från Windsor Castle, kan de vara för sig själva på ett helt annat sätt än inne i centrala London. Perfekt nu när de har hand om ett nyfött litet barn. Paret har fått en egen köksträdgård där de kan odla egna grönsaker och kryddor. Och det finns redan mullbärsträd på tomten som de kan plocka av och göra sylt på.

prins Harry och Meghan

– Meghan vill gärna använda eget odlade giftfria bär, grönsaker och frukt i matlagningen, säger en kunglig expert till Daily Mail.

Bägge två är dessutom intresserade av hälsosam matlagning så det specialbyggda köket och andra utrymmen för umgänge lär vara väl tilltagna eftersom paret älskar att ha bjudningar av olika slag. Meghan med sina amerikanska väninnor och Harry med sina jaktkompisar. Dessutom måste ju nyblivna mormodern tillika Meghans mamma kunna komma när hon vill hälsa på sitt barnbarn!

prins Harry och Meghan

Det sägs att prins Harry och Meghan redan har haft sina första gäster i huset. En av de allra första att besöka paret var drottning Elizabeth, berättar Daily Mail. Hon ska enligt uppgifter till tidningen kommit över till det nya hemmet under påskhelgen eftersom hon ville vara säker på att se huset och paret innan de fick sitt första barn.

Annons

Mamma Doria på plats vid Frogmore

Meghans mamma Doria Ragland har flugit över till England från Kalifornien för någon vecka sedan för att vara nära sin dotter under förlossningen. Det sägs att hon bor i ett eget annex som också har färdigställts.

När de inte vill ha gäster och ändå känner för sällskap så är drottning Elizabeth inte långt därifrån. Just nu i skrivande stund befinner drottningen sig på Windsor Castle, en väldigt kort resa bort. Även prins Edward och Sophie bor i närheten på Bagshot Park med sina bägge barn.

Paret ska också ha valt att inte anställa allt för många personer som skulle jobba på Frogmore, ingen butler eller kock med andra ord. Däremot kommer säkerheten vara på topp, folk med insyn i det kungliga hemmet säger det är som en fort Knox. Ingen kommer ut eller in utan att bli bevakad på olika sätt. Dessutom blir det självklart en nanny, det sägs att paret letar efter en man för att ytterligare gå sin egen väg.

Foto: TT

Läs även:

Annons