Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här kommer Victoria till undsättning – när Alexander behöver hjälp

16 sep, 2023, 13:27 

Kronprinsessan Victorias fina stund med prins Alexander.

Annons

Jubileumshelgen är i full gång. Kungen och drottning Silvia har satt sig i vagnen, åkt kortege genom Stockholm inför ett stort publikhav och hälsat på alla svenskar som tagit sig till huvudstaden.

Se folkfesten! Här går kortegen med kungen och Silvia genom StockholmBrand logo
Se folkfesten! Här går kortegen med kungen och Silvia genom Stockholm

Men resan gjorde kungaparet själva. De andra kungligheterna gick inte att skymta längs kortegen och enligt experten i SVT fanns det en naturlig förklaring att de andra i kungafamiljen inte var med.

– Det är för att det är kungen som monark som firas. Det är hans stora dag, även om kungafamiljen är ett team som jobbar varandra är det statschefen med gemål som har allt fokus de här dagarna.

Annons
Kungen och drottning Silvia
Kungen och drottning Silvia åker kortege genom Stockholm.

Här rycker Victoria in

I stället befann sig resten av kungafamiljen på en balkong och följde festligheterna från slottet. På bilder kunde man se hur de glatt vinkade när kungen och drottningen drog iväg med häst och vagn.

Däremot hade den yngre skaran lite problem med sikten. Både prins Oscar, prins Alexander och prins Gabriel gjorde sitt bästa för att få en bättre skymt av kortegen, men deras längd gjorde det svårt att nå upp till räcket.

Prins Alexander och kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria hjälper prins Alexander.

Då ryckte Victoria in, tog upp prins Alexander i sin famn och pekade var han skulle kolla för att få en bra bild av kungens och drottningens kortege. Gabriel i sin tur befann sig i pappa prins Carl Philips armar.

Kungafamiljen
Här följer kungafamiljen kortegen.

Foto: TT

Annons