Här möter kronprinsessan Victoria Indiens premiärminister

Dagens uppdrag för kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf var bland annat att träffa Indiens premiärminister Narendra Modi på Kungliga slottet. Och det blev en audiens med en vårig touch.

Det är ofta som delar av kungafamiljen har olika audienser. Ofta är det kungen själv som håller i dessa, och de sker alltid på Kungliga slottet i Stockholm.

Men just i dag var kronprinsessan Victoria med under dagens audiens. Kungen och kronprinsessan tog emot Indiens premiärminister Narendra Modi som var på plats i Stockholm.

Kronprinsessan Victoria på Kungliga slottet.

Kronprinsessan Victoria på Kungliga slottet.

Det är inte ofta som vi ser kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria arbeta tillsammans utan någon annan i familjen närvarande. Men när det sker märker man tydligt hur bra de trivs ihop, far och dotter. De har samma humor. Kronprinsessan skrattar ofta till kungens skämt och det är tydligt hur bra de känner varandra, naturligtvis.

Kronprinsessan Victoria i fin knut bak på huvudet.

Kronprinsessan Victoria i fin knut bak på huvudet.

Kronprinsessan Victoria var vackert vårklädd. Hon bar en färgglad klänningar med blommor på matchad med gröna långa örhängen. Håret hade hon rullat upp i en knut bak på huvudet.

Läs mer: Kronprinsessan Victoria hyllar svensk design – igen!

Kronprinsessan Victoria med Indiens premiärminister Narendra Modi.

Kronprinsessan Victoria med Indiens premiärminister Narendra Modi.

Kung Carl Gustaf med Indiens premiärminister Narendra Modi.

Kung Carl Gustaf med Indiens premiärminister Narendra Modi.

Läs mer: Så ska Victoria och Daniel fira kronprins Frederik på 50-årsdagen!

Victoria syns igen på torsdag, kungen har en heldag framför sig
Kronprinsessan Victoria har inga fler officiella punkter under dagen, men kung Carl Gustaf har en heldag framför sig. Han ska nu vidare till Münchenbryggeriet i centrala Stockholm för att närvara vid Skogsnäringsveckan. Och senare under kvällen kommer han att möta upp drottning Silvia. Paret kommer att delta vid en församlingsafton på Kungliga slottet i Stockholm innan dagen är slut och kungaparet kan ta sig hem till Drottningholms slott.

Kronprinsessan Victoria å sin sida har nästa officiella uppdrag i kalendern på torsdag senare i veckan. Då kommer hon att träffa Wallenberg Academy Fellows, en satsning som just nu görs på unga forskare i Sverige.

Vill du köpa Victorias fina klänning? Här hittar du den!  (länk till Apprl)

 

Foto IBL, Stella pictures