Har prins Emanuele Filiberto adopterat två barn från Kenya?

Prins Emanuele Filiberto av Savojen och hans hustru Clothilde Courau kanske har blivit fyrabarnsföräldrar? Det sägs nämligen att de adopterat två pojkar från Kenya.

Den italienska prinsen Emanuele Filiberto från exkungahuset Savojen och Clothilde blev tydligen så tokcharmade av två gulliga småkillar – Moses och Alam – under sitt senaste besök på barnhemmet Anakuja Mama i Kenya att de funderar på att adoptera pojkarna. Anakuja Mama drivs i italiensk regi och “frontas” av Emanuele Filiberto och Clotilde som drar in massor av pengar till verksamheten genom sina guldkantade namn.

Angenäm tillvaro

Parets döttrar Vittoria, 7, och Luisa, 4, var förstås med till Kenya och de sägs vara saliga över tanken på att få syskon. Och skulle Italien bli monarki igen så är det Emanueles välbärgade pappa Vittorio Emanuele som intar landets tron. Och därpå Emanuele själv. Filibertos farfar, Umberto II var nämligen Italiens siste kung men tvingades abdikera 1943 då fascisterna tog över. Så Moses och Alans stundande tillvaro, om de nu blir så, kommer med andra ord att bli angenäm.

På bilden ser vi Filibertos hustru Clothilde med deras yngsta dotter, bilden är tagen för några år sedan.

Ni kan se bilderna från Filibertos besök i Kenya här››

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Stella Pictures

Länk till Wikipedia där Filiberto nu står som fyrabarnsfar››

Läs även:

Emanuele Filiberto dansar vidare››

Emanuele Filiberto på julgala i Milano med sin maka››

Emanuele Filiberto tittade in på makans cabaré-premiär››