Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Här reagerar prinsessan Christina i intervjun – frågan blir för mycket

05 sep, 2023, 13:00 
Prinsessan Christina

Prinsessan Christina reagerar väldigt starkt i en intervju med TV4.

Annons

Kungen och prinsessan Christina är något av radarpar. De har alltid stått varandra väldigt nära. Som de yngsta i syskonskaran har ett speciellt band formats mellan syster och bror – och det har förblivit lika starkt in i vuxen ålder.

Christina är inte lika tillbakadragen som de tre andra Hagasessorna och följer då och då med lillebror kungen ut på uppdrag.

Här får kungen och prinsessan Christina höra sin pappas röstBrand logo
Här får kungen och prinsessan Christina höra sin pappas röst

Prinsessan Christina reagerar i TV4-intervju

Prinsessan Christina
Prinsessan Christina visar sina känslor öppet!

Christina var också väldigt närvarande under ett av kungens viktigaste ögonblick i livet. Året var 1973 och kungens farfar Gustav VI Adolf hade precis avlidit. När kungen klev ut ur Helsingborgs lasarett var det första gången han mötte folket som konung.

Annons

Kungen berättar om ögonblicket i TV4:s dokumentärserie Tronen. Både han och Christina får se ett klipp av händelsen i fråga.

Kungen går igenom sina känslor i stunden:

– Man kände sig väldigt ensam. Det syns på bilderna att jag väntade på resten av familjen. Hjälp, var är mina systrar. Kom ut, säger kungen i Tronen.

Christina stod innanför dörrarna på lasaretten och följde nervöst hur lillebror togs emot av folkskaran. Så här 50 år senare är klippet nästan för mycket för henne att hantera. Hennes blick blir glansig och rösten stakar sig.

– Jag har sett det förut, men jag blir rörd när jag ser det, säger Christina i programmet.

– Jag får nästan tårar i ögonen när jag ser det. Jag hade nog tårar i ögonen där också.

"Ingen hade vaknat till sanningen"

Det här var av naturliga skäl väldigt känslosamma dagar för kungen. I samma avsnitt av Tronen får vi se hur kungen beger sig till Bromma flygplats tillsammans med dåvarande statsministern Olof Palme.

– På Bromma flygplats stod det några och hälsade mig välkommen. Dt var ett fåtal som fanns där. Det var så nytt och ingen hade riktigt vaknat till sanningen än. Det är nästan den starkaste faktiskt, säger kungen.

Annons