Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här rycker drottning Silvias "ersättare" in

03 dec, 2014, 10:17 
Annons
King Carl XVI Gustaf and Queen Silvia attend the art installation Northern Light

Drottningens vikarie rycker in! På grund av drottningens magåkomma fick statsfrun Kirstine Blixen-Finecke representera i hennes ställe.

Tidigt i tisdags morse stod det klart att drottning Silvia drabbats av en magåkomma och var tvungen att ställa in delar av dagens program i samband med statsbesöket i Paris. Istället fick statsfrun Kirstine von Blixen-Finecke representera i hennes ställe.

Statsfrun

– Drottningen beklagar verkligen att hon inte kan vara här. Hon drabbades av en magsjuka i natt, meddelade statsfrun då hon anlände till forskningsinstitutet Institut Imagine.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Friherrinnan Kirstine von Blixen-Finecke läste upp drottningens tal med bravur och tillsammans med arbetsmarknadsminister Ylva Johansson försökte hon fylla hålet efter drottningen så gott det gick.

Margareta_Thorgren_hovet

Senare meddelade hovets informationschef Margareta Thorgren:

– Programmet idag i Paris fortskrider. Det är endast drottningens egna program som ändras på grund av magåkomma. Lunchen genomförs som planerat. Ikväll deltar de två kvinnliga svenska fotbollsspelarna, Kosovare Asllani och Caroline Seger på kungaparets svarsmiddag. Förhoppningsvis deltar även drottningen då.

Av Johanna Lejon

Foto: Johanna Lejon, IBL, All over press

Annons