Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här säger kungen till Carola – efter beteendet på slottet

17 jul, 2023, 08:00 
När Carola träffade kungen var han tvungen att gripa in...
Annons

Carola Häggkvist är utan tvivel en av våra största artister genom tiderna. I hela 40 år har hon stått på scen och underhållit publiken, och visst har hennes insatser belönats.

Nyligen blev det klart att hon tilldelas medalj av regeringen, och kungen har redan gett henne en medalj 2007 – en dag hon sent kommer glömma...

Carolas hektiska sommar: ”Rullar på”Brand logo
Carolas hektiska sommar: ”Rullar på”

Carola fick hemlig hälsning av kungen

Carola mottog kungens medalj av 8:e storleken, för ”uppskattade och framgångsrika insatser som sångerska”. Året var 2007, och Carola var precis som nu, en av våra hetaste underhållare.

Det är en riktigt speciell händelse, att få ta emot en medalj ur kungens händer. Och lite extra speciellt blev det för Carola, som dessutom fick sig en hemlig hälsning av vår statschef på minglet efteråt:

Annons

– Han hade en personlig hälsning till mig, men det vill jag behålla för mig själv. Jag pratade med drottningen också. Det var väldigt trevligt, sa hon då till Expressen.

Carola tar emot medalj av kungen 2007
Carola har mött medlemmar ur kungafamiljen många gånger, men just denna gång var det lite extra speciellt.
Hen i kungafamiljen vill Carola helst sjunga med!Brand logo
Hen i kungafamiljen vill Carola helst sjunga med!

Kungen säger till Carola – berättar själv om händelsen

När hon i helgen gästade Nyhetsmorgon berättade hon om känslorna inför medaljen hon ska få av regeringen "för mångåriga och framgångsrika insatser som artist."

Carola är givetvis stolt, och berättar att hon ska passa på att njuta av stunden. Något som hon nästan inte hann göra år 2007:

Annons

– Jag har fått äran att ta emot en medalj av kungen och drottningen, och då nästan sprang jag dit och syrran stod med en liten sjal, ifall att jag hade glömt att man ska skyla axlarna. Vilket jag hade glömt... berättar hon.

– Då var ju syrran där, och då tänkte jag: ”Varför har jag inte bara tagit mig lite mer tid och se hur fint det här är? Tänk att få glädja sig i det?”

Sagt och gjort, Carola bestämde sig för att verkligen ta till vara på stunden.

– Så jag neg jättemycket för kungen, så att han till och med sa att "du kan ställa dig upp!” berättar Carola och på hennes ton hörs det att kungen säger till Carola med mycket försiktig och ömsint röst.

Foto: TT

Annons