Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här samlas alla kungligheter för japanska kröningen

22 okt, 2019, 09:28 
Margareta
En hel hord av drottningar, vår svenska kronprinsessa och kung, och så självaste prins Charles! Alla skickade sina finaste representanter när den japanska kejsaren kröntes under tisdagen.
Annons

Nu är det igång i full fart, trontillträdet och den efterföljande ceremonin av den nya kejsaren Naruhito.

Och gästlistan är mäkta imponerande!

Drottning Elizabeth skickade sin finaste representant – prins Charles! Och de flesta övriga kungahus skickade sina monarker med respektive. Hela det kungliga järngänget är på plats i Tokyo. Máxima och Willem-Alexander, Mary och Frederik, Haakon, Mathilde och Philippe samt Letizia och Felipe. Och självklart vårt svenska team, kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victoria med drottning Letizia.
Kronprinsessan Victoria med drottning Letizia.

De alla skrattade och kramades i sann Máxima-manér när de sågs inför trontillträdesceremonin, men därefter slog den kungliga koden till. Allt blev strikt och formellt, precis som det bör under en kunglig kröning av kejsaren i världens äldsta monarki och de blåblodiga tog plats på sina stolar för den historiska stunden som skulle äga rum alldeles inför deras ögon.

Annons
Kunglig träff i Tokyo!
Kunglig träff i Tokyo!
Drottningmöte! Här kramas Máxima och Letizia.
Drottningmöte! Här kramas Máxima och Letizia.

Det är 2 000 VIP-gäster från 174 länder som är på plats i Tokyo, förutom kungligheter är det statschefer och dignitärer på plats. Säkerhetspådraget är gigantiskt och flera flighter har fått ställas in för att kunna ta emot alla utländska statsplan.

Annons

Klockan 12.20 svensk tid väntar sedan kröningens akt 2 – den stora hovbanketten i det kejserliga palatset, med kungen och kronprinsessan och alla de övriga kungligheterna bland gästerna.

Se alla härliga kungliga bilder här!

Vem är då nya kejsaren? Lär dig allt i klippet nedan!

5 saker du inte visste om Japans kejsareBrand logo
5 saker du inte visste om Japans kejsare

Foto TT

Annons