Här sätter danska kungafamiljen stopp för osanna ryktena

Här sätter danska kungafamiljen stopp för osanna ryktena
Drottning Margrethe ger besked.
Annons

Sedan prins Henriks oväntade pensionering förra året har många rykten surrat kring den danska drottningen och hennes familj. Henrik har tillbringat mycket tid på resande fot och Margrethe har fått representera på egen hand vilket har fått förståsigpåare att sätta deras äktenskap under lupp. Dessutom har kungafamiljen haft en skadetyngd höst där kronprins Frederiks otäcka fraktur på en nackkota var den absolut allvarligaste.

Annons

Men under julhelgen visade familjen att de står enade trots alla rykten och spekulationer. Margrethe och Henrik bjöd in sönerna med familjer att fira jul på Marselisborg slott utanför Århus och på julaftons morgon publicerade hovet en av familjens privat bilder på regentparet och de åtta barnbarnen vid julgranen. Senare samma dag kom hela kungafamiljen till Århus domkyrka för julbön och under juldagen samlades de återigen för julgudstjänst.

Se bilderna i bildspelet nedan!

Av: Liv Sander.
Foto: Ibl.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

32 kommentarer till “Här sätter danska kungafamiljen stopp för osanna ryktena”

 1. juleljus skriver: 2 januari, 2017

  Var var det svenska kungahuset pa jul? Dr Silvia vet vi, och P Madeleine som vakade.

  Men de andra — kom de ihåg varför vi firar jul o gick de i kyrkan alls? till skillnad från den vanliga populationen vet vi ju att de bekänner sig till den protestantiska tron, annars blir det ju inget tronfoljer. Da bor ju de sma tronföljarna ta sig en titt pa julkrubban ibland!


  1. Marguerithe skriver: 2 januari, 2017

   Kungafamiljen går i Drottningholms slottskyrka under julen. Ingenting som behöver visas upp för media.


 2. Irena skriver: 2 januari, 2017

  ÄR det sälskinnsjacka som dronningen haft den bedrövliga smaken att bära? Hoppas att mina ögon här sviker mig och jag ser fel.


  1. Hejhej skriver: 2 januari, 2017

   Eksport af sælskind betyder en hel del for den Grøndlandske økonomi, og det har haft store konsekvenser for dem, at folk ikke vil bruge sælskind længere. Godt, at Margrethe støtter Grønland!


  2. Desirée skriver: 3 januari, 2017

   Sälskinn är att likställa med fårskinn här. Man jagar säl för köttets skull, både till människoföda och till draghundarna, på Grönland, Svalbard m.fl.


 3. eva skriver: 2 januari, 2017

  Kungafamiljerna är i tjänst 24/7! Engelska kungahuset har berättat i detalj om hur drottningen mår. Danska familjen berättar var de är och vad de gör.

  Det är bara i den svenska familjen som kungen beordrar tystnadsplikt! Varför distanserar de sig? Är de så speciella eller skäms de?

  SH är i Sydafrika. Vem betalar? Semester igen? Victoria är säkert också bortrest. Brukar ju passa på. Madeleine passar barn och Chris jobbar som vanligt. Vad gör kungen nu när Silvia vilar sig?


  1. Hilde skriver: 3 januari, 2017

   Hvilke dumheter du kommer med.
   Det er allment kjent at Sveriges kongefamilie feirer jul på Drottningholm sammen med bl.a prinsesse Christina og hennes familie og Patrick Sommetlath med familie.
   I år feiret Victoria julen med prins Daniels familie.
   Hva mer vil du vite? Hvilke flere detaljer fra deres julefeiring vil du egentlig ha?
   Vet du alle detaljer om f.eks den danske kongefamilies julefeiring?


  2. My skriver: 3 januari, 2017

   Räcker tydligen med att ha en kunglig titel för att bli utsliten i Sverige. Övriga kungahus både orkar bära titlar OCH utföra arbetsuppgifter, det är imponerande.


 4. Gigi skriver: 2 januari, 2017

  Dronningen bär tyvärr säljacka.Irena håller med.
  Annars…fina bilder.


 5. Mona skriver: 2 januari, 2017

  Eva igår fanns en bild på Viktoria och familjen i Aftonbladet
  i centrala Stockholm i förda vinterkläder.Knappast sol och bad i Stockholm
  på nyårsdagen.Åker du på semester på företagets pengar?
  Nej kunde tro det, kungafamiljen har privata pengar att resa för.
  Att kungafamiljen får ersättning för sitt arbete är väl inte konstigt.
  Varför ska de jobba eller utföra uppdrag gratis?
  Offentliga Sverige går på sparlåga mellan jul och trettonhelgen.
  Så de kanske har internt arbete och förberedelser.


 6. Kristina skriver: 2 januari, 2017

  Lyxigt hemligt!


 7. Royal skriver: 3 januari, 2017

  Inget fel att bära päls av säl förutsatt att den kommer från vuxna djur. Djur om lever fritt och där man tar till vara allt är inget stort att orda om ex kan man även bära fårskinnspäls. Men fy för minkpäls. Tur vi har den den danska kungafamiljen.


 8. Grethe skriver: 3 januari, 2017

  Drottningens 2 pälsar som hon använde över jul och nyår är gamla ,sälskinsjacken har hon fått som gåva på Grönland ,den hon hade på Nyår har vi sett många gångar


 9. Marguerithe skriver: 3 januari, 2017

  Det svenska Kungahuset kan inte göra något rätt i vissas ögon. Har man ingen stor nyårstaffel som i Danmark är detta fel av våra svenska. Jag anser att vi ska låta vår Kungafamilj vara ifred under julen och de kanske åker iväg till sol och värme som andra svenskar.


 10. Stefan skriver: 3 januari, 2017

  Är det nu fel på även sälpäls?
  Varför denna hysteri över pälsar jämt och ständigt. Fullt legalt att även bedriva minkfarm i Sverige, såå de enda som bryter mot lagen är de ligister som gör sitt yttersta för att förstöra dessa entreprenörers verksamhet. För övrigt så är det väl hönsen som behandlas sämst i Sverige, men dessa är tydligen inte en intressant målgrupp?


  1. annica, helsingfors skriver: 3 januari, 2017

   Stefan
   jag undrar också varför det är ett sådant ståhej kring päls och pälsnäring,värre är ligisterna som utger sig för att vara djurvänner då de förstör pälsfarmarnas egendom och släpper ut minkar i naturen där de inte har någon möjlighet att överleva (sic!). Säl finns det övermycket av så de förstör fiskbeståndet. Grisar/svin och höns/broilers har sämsta levnadsvillkor, även om EU kommit med nya uppfödningsdirektiv.


 11. josefin skriver: 3 januari, 2017

  Marguerite,
  En fråga bara: tror Du verkligen att OM k-familjen ginge i kyrkan pa Drottningholm under julen att inga reportrar eller vanliga människor med mobilkamera skulle vara dar och ta en bild? Det verkar lite osannolikt, och därför ter det sig MER sannolikt att de inte gar i kyrkan. Kommer ärkebiskopen pa hembesök tro o berättar for di sma varför de far presenter?


  1. Christina Kari Helsinki skriver: 3 januari, 2017

   Reportrar och mobilkameror tycks inte störa det engelska kungahusets medlemmar då de vandrar till fots till sin kyrka. Dessutom står Drottningholms kyrka i direkt anslutning till Drottningholms slott så någon friluftsvandring behöver det inte vara. Då Silvia började må dåligt använde hon sig av denna utgång från kyrkan till slottet. Värst så man är mån om, i Sverige, att inte bli fotograferad samtidigt som man lägger ut bilder, stup i ett av sig själv och barnen på soc.media.


  2. emma skriver: 3 januari, 2017

   “tror Du verkligen att OM k-familjen gick i kyrkan pa D under jul att inga reportrar eller människor med mobilkamera skulle …ta en bild? …därför ter det sig MER sannolikt att de inte går i kyrkan”

   JOSEFIN ingen har insyn därom då Kyrka är STÄNGD för allmänhet UNDER JUL till 31 dec – Reportrar vet att media EJ nånsin får fota utan hovets OK – då Drholm är 1 Skyddsobjekt CGs hem
   privatperson får bara fota f eget bruk

   Kyrkan är öppen f allmänhet 1 söndag var månad Har grind/staket & vakter


 12. Nina S skriver: 3 januari, 2017

  Danska kungahuset har starkare seder och kristna traditioner som sig bör. Speciellt kring jul men även andra högtider. Dronning Margrethe sjunger alltid med vid kyrkobesök, verkar kunna alla psalmer. Det hedrar henne.

  Vi har inte hört andra rykten än de om drottningen och prins Henrik.

  Sett dessa bilder förut. Tycker om Mary’s kappa. Ser ut att vara mjuk och skön.
  …och Christian, vilken charmknutte…


  1. Birthe Vejrum skriver: 3 januari, 2017

   Dronning Margrethe er religiøs. Det har hun ikke altid været – det kom i forbindelse med hendes fars, Frederik d.IXs død, og hendes egen overtagelse af Tronen.
   Det første varsel kom under et besøg på Færøerne sommeren 1971 med Dannebrog, hvor landsstyreformand Atli Dam sagde farvel og tak med den gamle hilsen til deres kære når de står til søs: “Jesus være med dig”!
   Og da fanerne skiftede til det nye residenspalæ + udråbelsen til Dronning på Christiansborg Slots balkon.


 13. Irena skriver: 3 januari, 2017

  Jo, alla djur som förslavas och förtingligas eller mördas under ovärdiga former på grund av människans nödvändiga eller onödiga “behoov” är intressanta målgrupper för upprättelse, beskydd och främjande av värdigt liv. Att kommersialisera ett annat liv för njutnings skull är vämjeligt i min världsbild.
  Grönland må vara beroende av säl”produkter” för sin försörjning. Jag är tacksam för att inte vara beroende av att bära eller äta säl idag.


  1. Stefan skriver: 3 januari, 2017

   Så då är du således 100% vegan?
   Hur anser du då att den grönländska urbefolkningen skall överleva, åka till Danmark och odla grönsaker?


 14. PernillaA skriver: 3 januari, 2017

  NinaS, det stämmer Drottningen sjunger alltid med, även på de svenska gudstjänsterna, men det gör Mary också.
  Våran kungafamilj rör knappt på munnen även om det i stort sätt alltid är samma psalmer.


 15. Louise skriver: 3 januari, 2017

  Det danska kungahuset är det främsta i Norden med sina urgamla anor.
  Älsta kungahuset i världen? Äldre än det engelska?
  Dronningen är helt outstanding i klass med sin morfar kung Gustav VI.
  Det svenska kungahuset är endast 200 år gammalt.


  1. emma skriver: 3 januari, 2017

   nä vårt kungahus är ett av de äldsta som monarki
   att Bernadottarna SOM ÄTT är drygt 200år har NOLL m det att göra

   1Khus har 1 tron som är det beständiga – den befolkas av olika ätter 1 i taget
   Khusen utrikes neråt Europa har bytt släkter växelvis tack vare in- o bortgiften (nytt efternamn) beroende på inhemsk andel döttrar/söner i landet ifrågas Kfamilj
   &vissa Khus’krav på enbart “manlig tronföljd” + anor räknade via manliga linjen Vissa ätter skapa ny under-ätt f yngre söners arvvingar


 16. konsttanten skriver: 3 januari, 2017

  Danmark kommer ofta högt upp på listan över lyckligaste medborgarna. Om det fanns en lista för gnälligaste medborgarna, skulle Sverige stå högst!

  Så länge sälarna dödas skonsamt, och inte minskar för mkt, är det helt ok att bära sälskinnskläder. Vi använder läder i skor, väskor mm, och risken är att de kommer från hundar i bur.


  1. Stefan skriver: 3 januari, 2017

   Att svenskar skulle komma högt upp på en sådan eventuell lista vore då inte alls konstigt.
   Svenskar är enligt min uppfattning det mest förtryckta folket i västvärlden. Men för snälla för att kritisera offentligt! Demonstrationer är det inte tal om trots att välfärden nu raseras.


  2. Marguerithe skriver: 3 januari, 2017

   Stefan,
   Gnällighet och missnöje kommer från frustration och förtryckthet. Gnälligheten anonymt kommer från människor som inte får uttrycka sin hjärtas mening fullt ut.


 17. Regina Lindholm skriver: 3 januari, 2017

  Stefan, nu får du nog hålla igen! Att svenskarna skulle vara det mest förtryckta folken i västvärlden är ett stort skämt, det mest bortskämda stämmer bättre!


  1. Stefan skriver: 3 januari, 2017

   Regina Lindholm!
   Bor du ens i Sverige?
   Den fria pressen är ett minne blott och numera är det endast Herr Josefsson på SVT som förstått detta med en oberoende statstelevision.
   Alla bör vara glada att Aller är danskägda.


 18. Irena skriver: 3 januari, 2017

  Vadmal och veganism, min käre Stefan, är framtiden i Sverige, tillsammans med feministisk snöröjning och solidarisk grönsaksodling i Humlegården såväl som i Drottningholmsparken.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar