Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här skapar Ingrid Alexandra, 19, och pojkvännen Magnus rubriker – efter beteendet bland folk

27 jun, 2023, 09:00 

Den norska prinsessan pryder löpsedlar i hemlandet.

Annons

Prinsessan Ingrid Alexandra är ynka 19 år gammal, men redan van vid att ständigt synas i det kungliga strålkastarljuset. En dag ska hon bli Norges drottning, och intresset kring henne är stort. Samtidigt är hon ju som vilken 19-åring som helst, nästan i alla fall.

Nu har Ingrid Alexandra tagit ett kliv ut i vuxenvärlden, och slutat skolan. Hon firade det givetvis med sin familj – och sin stora kärlek Magnus Heien Haugstad.

Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!Brand logo
Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!

Kronprinsessan Victorias militärutbildning 2003

Ingrid Alexandra har precis lagt gymnasiet bakom sig, och en hektisk "russe-tid" full av fest. Nu är det dags att gå tillbaka till verkligheten – och inskolningen till att ta över tronen.

Annons

I veckan lät det norska hovet meddela vad hon ska ta sig ann nu, och i ett pressmeddelande berättar de att hon ska vara skolassistent och miljöarbetare på sin gamla skola, och 2024 kommer hon tjänstgöra vid Ingenjörbataljonen i ett helt år.

Även vår tronarvinge, kronprinsessan Victoria, har tjänstgjort vid militären som ett led i sin "drottningskola". Det var 2003 som hon gjorde Försvarsmaktens grundläggande soldatutbildning i tre veckor, något som då gjorde henne formellt godkänd för att ingå i svenska styrkan i Kosovo.

- Det är en tuff utbildning och alla behandlas lika, sa Claes-Göran Hedén, brigadgeneral, då till Expressen.

Kronprinsessan Victoria 2003 med kamouflagekläder under sin militärutbildning.
En av dagarna var pressen välkommen att se vad Victoria sysslade med under utbildningen – och såhär är man sannerligen inte van att se henne!
Annons

Prinsessan Ingrid Alexandra och pojkvännen väcker uppmärksamhet

Men innan dess får prinsessan förhoppningvis njuta av lite kvalitetstid ihop med pojkvännen Magnus, som till vardags studerar på universitet i Storbritannien och gör sin praktik i Göteborg, rapporterar norska Se och Hör.

I mitten av juni var det dags för Ingrid Alexandra att ta emot sitt examenscertifikat i Oslo Konserthus, och givetvis var Mette-Marit och Haakon på plats. Men så även pojkvännen Magnus, som är aningen sparsam med sina offentliga framträdanden!

Dessa bilder skapar nu rubriker – och löpsedlar, i hemlandet. Norska Se och Hör har orden "Ingrid Alexandra och pojkvännen planerar framtiden ihop – smugglades in på avskedsfest" på sin första sida.

Ja, för han håller väldigt låg profil för att vara en prinskandidat. Hovet har inte sagt ett knyst om Magnus, och trots att de sägs ha dejtat ett bra tag fångades han på bild i offentligt sammanahang för första gången förra året.

Ingrid Alexandra med kronprins Hakoon och pojkvännen Magnus
Magnus i vitt, vid sin kärastes sida.

Foto: TT

Annons