Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här spexar hon till det rejält! Världen i chock efter bilderna på prinsessan

23 sep, 2022, 10:30 
Prinsessan Josephine

Prinsessan Josephine passade på när kameran var framme!

Annons
Silvias succe – stor galakväll på slottetBrand logo
Silvias succe – stor galakväll på slottet

Drottning Margrethe, 82, har i år suttit 50 år på tronen, dubbelt så länge som sin far kung Frederik, och under året har hon firats rejält. För två veckor sedan bjöds det dessutom på en stor jubileumshelg.

Kungligheter från alla världens hörn hade sökt sig till den stora kungliga galafesten i Köpenhamn. Givetvis närvarade vår kung Carl Gustaf och drottning Silvia på den festliga tillställningen.

Tvingades ändra festen efter Elizabeths bortgång

På grund av drottning Elizabeths bortgång den 8 september blev firandet en aningen nedtonat och man tvingades göra en del förändringar i kalendern.

– I ljuset av det sorgliga beskedet om drottning Elizabeths död är det Hennes Majestät Drottningens önskan att det företas en rad justeringar i helgens planerade firande, skrev danska hovet i en kommuniké.

Annons

Här spexar prinsessan Josephine till det rejält

Men kungligheterna verkade ändå kunna njuta av festligheterna!

Kronprinsessan Mary, kronprins Frederik och deras fyra barn prins Christian 16, prinsessan Isabella, 15 och tvillingparet prins Vincent och prinsessan Josephine, 11, stod självklart med på gästlistan.

Och prinsessan Josephine spexade till det rejält framför kamerorna. På bilder kunde man se hur hon brände av den ena grimasen efter den andra, medan tvillingbrodern Vincent roades över systerns påhitt.

Prinsessan Josephine
Prinsessan Josephine, i blå klänning, var fullt medveten om att kameran siktat in sig på kungafamiljen.
Prinsessan Josephine
Då passade hon på att spexa till det rejält!
Annons
Prinsessan Josephine
Prinsessan Josephine stal showen.
Prinsessan Josephine
Inte ens när hon skulle kliva in i bilen gjorde hon det utan en grimas.

Hyllas av kungaexperten

Danska Se och Hörs kungahusexpert Caroline Vagle säger till tidningen att det finns en rad regler på hur man ska bete sig i kungliga kretsar, och att det är därför skönt att se när någon sticker ut.

– Jag tycker det är befriande att se att det yngre gardet utmanar denna präktigheten. De är barn och som tur är får de vara det, säger hon.

Det är inte första gången en kunglighet spexar till det. I juni tog prins Louis, 4, hela internet med storm när han busade runt i samband med firandet av drottning Elizabeths 70-årsjubileum.

Kate och prins Louis
Prins Louis blev rejält uppmärksammad när han spexade loss tidigare i år.

Foto: TT

Annons