Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Här storhandlar drottning Silvia Majblommor till alla 7 barnbarnen

12 apr, 2018, 14:12 
Kungen fick en till bilen och prinsessan Adrienne en att sätta på babymössan. Idag har drottning Silvia köpt 2018 års första majblomma – ja hela 14 stycken blev det faktiskt när hon shoppat klart!
Annons

Idag mötte drottning Silvia våren på Stockholms slott, i bästa majblommeväder. Vårljuset lyste in genom de höga fönstren i Prinsessan Sibyllas våning och på bordet intill Victorias och Daniels förlovningssoffa stod det en maffig rosa hortensia.

Drottning Silvia köpte 2018 års majblomma på slottet i en vårig rosa kavaj.
Drottning Silvia köpte 2018 års majblomma på slottet i en vårig rosa kavaj.

Alice, 10, och Yussef, 9, från Barkarbyskolan var lite pirriga men redo med majblommorna. I år är de guldgula och svarta med en pärlemorfärgad prick. Och drottningen storhandlade – till alla sju barnbarnen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag behöver en till Estelle och en till Oscar, en till Leonore, en till Nicolas och en till lilla Adrienne. Hon är ju väldigt liten men hon kan ha den på sin mössa… Sen har vi då Alexander och lilla Gabriel.

– Och så tar jag en sån självhäftande till kungen… De är väldigt bra, man kan ha dem bilen och på cykeln.

Drottning Silvia under dagens köp av Majblomman 2018.
Drottning Silvia under dagens köp av Majblomman 2018.

14 majblommor blev det allt som allt och när drottningen handlat klart klev hovdamen Harriet Bredelius fram med sin eleganta marinblå Chanelväska för att betala.

Annons

Sedan var det dags för drottningen att säga hej då, men innan hon fortsatte till kontoret tillsammans med sin sekreterare Sigrun log hon varmt mot Alice och Youssef och sa:

– Det är så fint att ni som är barn hjälper andra barn. Nu tycker jag att ni ska gå runt på hela slottet och sälja majblommor till alla som arbetar här!

2018 års Majblomma är guldig och svart med en pärla i mitten. Så här ser den ut!
2018 års Majblomma är guldig och svart med en pärla i mitten. Så här ser den ut!

Drottning Silvia har köpt årets Majblomma sedan 70-talet och är dess beskyddare. Något som självklart uppskattas av organisationen.

– Du som köper en majblomma gör verkligen en enormt viktig insats, säger Majblommans nya generalsekreterare Tove Lindahl Greve. Alla pengarna som kommer in går till bidrag till barn som lever i ekonomisk utsatthet. 2016 kunde vi dela ut 34 miljoner kronor.

Foto Stella pictures

Annons