Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här svarar kungen på Zlatans hån – en gång för alla

11 jul, 2023, 16:30 

Zlatan Ibrahimovic kan inte blunda för nya bilden på kungen.

Annons

Zlatan Ibrahimovic bryr sig inte om du är kunglig eller en ”vanlig” person. Det blev kungen och drottning Silvia varse när de besökte fotbollsstjärnan i Paris 2015 och han lite skämtsamt sa:

Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena SegerBrand logo
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

– Ta nu hand om Sverige tills jag är tillbaka!

Det var inte första gången som Zlatan passade på att driva med kungen. På Instagram passade han på att skoja till det och antydde för Carl Gustaf att han är den ”riktige” kungen av Sverige.

Herman Lindqvist kritisk efter Zlatans hån

Bilden fick kungaexperten Herman Lindqvist att höja på ögonbrynen. I en intervju med Expressen kallade han Zlatans beteende för ”fånigt” och påpekade att en sån bild en gång i tiden hade lett till fängelse.

Annons

– I vår tid bryr sig ingen, men förr i världen hade det där lett till fängelse, i synnerhet på Oscar II:s tid. Då kunde man bli fälld för majestätsbrott. Men nu har det gjorts hemska saker med både vår kung och drottning. Och man kan ha kungens bild på sardinburkar utan att någon bryr sig, sa Herman.

Zlatan Ibrahimovic
Bilden på Zlatan som kung. Zlatan Ibrahimovic antydde för kungen att han var den ”riktige” kungen av Sverige.

Kungens och Zlatans relation

Kungen verkar i sin tur inte ha blivit särskilt kränkt av Zlatans hånfulla beteende. Förra året fick Zlatan motta en medalj för sina insatser på fotbollsplanen, en medalj som han förvisso inte var på plats för att ta emot, och nyligen hyllades han av kungen när det var dags att lägga fotbollsskorna på hyllan.

Annons

– Jag har varit med ett par gånger och träffat honom i olika sammanhang och det har alltid varit inspirerande och intressant. Han har en fantastisk karriär bakom sig. Det är många svenskar som haft underbara upplevelser när de kollat på tv och haft hjärtat i halsgropen många gånger, sa kungen till TT.

Kungen, drottning Silvia och Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic hälsar på kungen och drottning Silvia.

Kungens svar efter Zlatans hån

Men nu har kungen gett igen för gammal ost och skickat en passning till Zlatan. När han, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria delade ut priset till Årets Ölänning, Bitte Börjesson, fick han en fotbollströja av prisvinnaren.

Med ett brett leende höll han stolt upp fotbollströjan, där det stod ”Kungen” följt av nummer ett på baksidan, och såg till att kameran verkligen fångade varje ögonblick.

Med tröjan visade kungen att han är den riktige kungen av Sverige och att det är han som är nummer ett, något som så klart kan ses som en kontring till Zlatans tidigare hån.

Kungen
Kungen visar stolt upp sin nya fotbollströja.

Foto: TT

Annons