Här sveper prins Harry pepprig Fiji-dryck – i vräkande monsunregn

Här sveper prins Harry pepprig Fiji-dryck – i vräkande monsunregn

Paradisön Fiji visade sin allra sämsta vädersida när prins Harry och Meghan idag anlände dit för sitt tredagarsbesök. Monsunregnet vräkte ner och under en ceremoni när Harry bjöds på peppriga nationaldrycken kava höll vädret på att spoliera taket över festligheterna. Men - Meghan och Harry höll sig dock lugna, uppenbarligen vana vid London som brukar vara allt annat än torrt.

Prins Harry och hans Meghan befinner sig på paradisön Fiji där de ska stanna i tre dagar. I vit dress och hatt kom Meghan med en kostymklädd prins Harry för att vara med på en ceremoni där de bjöds på den traditionella peppardrycken kava, Fijis nationaldryck.

Meghan och Harry möter Fijis premiärminister.

Men vädret på Fiji lät sig inte imponeras av det kungliga, brittiska besöket. Snarare tvärtom. Lagom till att prins Harry skulle hålla sitt tal vräkte regnet ner. Över den lilla ceremoniscenen där hertigparet och bland annat Fijis premiärminister satt hade ett tak spänts upp. Och tur var väl det. Monsunvindarna gjorde sitt bästa för att riva sönder taket och regnvatten fullkomligt vräkte ner strax utanför scenen.

Men varken Meghan eller prins Harry oroades. De är vana vid regniga London och låtsades inte om ovädret. Prins Harry höll tal och såg sedan på medan den traditionella drycken kava, som han skulle dricka, förbereddes. Pepparn maldes och blandades med vatten, allt medan publiken tystnade och bara trummor hördes. Sedan drack han modigt upp den starka drycken medan den halvdränkta publiken ute i regnet tappert hurrade och viftade med engelska flaggan.

"Vågar jag verkligen dricka den där kavan? " ser prins Harry ut att fråga...

“Vågar jag verkligen dricka den där kavan? ” ser prins Harry ut att fråga…

Men Harry svepte modigt den starka nationaldrycken som dricks vid alla firar-tillfällen på Fiji.

Men Harry svepte modigt den starka nationaldrycken som dricks vid alla firar-tillfällen på Fiji.

Prins Harry dricker sin Kava.

Drycken kava görs av en pepparväxt (Piper methysticum forster) som finns på de tropiska öarna i Stilla Havet. Kava kommer från det polynesiska ordet “Ava” som beskriver den bittra och fräna smaken av pepparväxtens rot. Kavans egenskaper värdesätts högt i Stillahavs-området då den har en lugnande och avslappnande effekt. Drycken är ett självklart inslag vid giftermål, begravningar och namngivningscermonier men även för att lösa relationskonflikter.

Meghan avstod drycken

Meghan avstod från att smaka kavan men såg förtjust ut då Harry svepte drycken. Exakt samma ceremoni var faktiskt Harrys farmor och och farfar, drottning Elizabeth och prins Philip, med om när de besökte Fiji år 1953.

Läs mer: Prins Harry och Meghan hedrade stupade soldater

Meghan var förtjust när Harry drack Kava på Fiji.
Hertiginnan Meghan bar helvitt när hon anlände.

Läs mer: Nu syns det! Meghan gravidstrålade under sin första gala som kunglig

Foto: IBL, Stella Pictures, TT