Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här syns spåren av Victorias livsförändrande beslut – skedde för tre år sedan

28 sep, 2023, 18:00 

Bilderna visar allt.

Annons

För tre år sedan förändrades kronprinsessan Victorias liv – och hela familjen på Hagas. Det var nämligen då de välkomnade sin älskade cavapoo Rio till sin familj!

På nya bilder syns det tydligt vad Rio betyder för Victoria – men han började faktiskt livet som en riktig skandalhund.

Rios äventyr med Victoria – stjäl showen!Brand logo
Rios äventyr med Victoria – stjäl showen!

Kronprinsessan Victorias beslut – som förändrade hennes liv

Det är tydligt att Rio är ett alldeles utmärkt tillskott till Haga-familjen. Nu har ju Victoria, som ofta jobbar ensam, ett urgulligt sällskap med sig ute på kungliga uppdrag. Om det inkluderar skog och busvänliga ytor, det vill säga.

Annons

När Victoria i veckan besökte Tivedens nationalpark hade hon Rio med sig, som nosade glatt på allting och lydigt följde med husse i skogen. Då blev det ännu mer solklart vilket fantastiskt beslut det var familjen gjorde, för tre år sedan.

Kronprinsessan Victoria som bär hunden Rio
Victoria och Rio – ett superteam!
Kronprinsessan Victoria som gosar med hunden Rio
Och så lite hundgos, såklart.
Annons

Men låt oss spola tillbaka bandet, till 2020. Det var då Rio presenterades till svenska folket, och han skulle visa sig väcka starka reaktioner, inte minst från Svenska Kennelklubben.

Storbråket kring Victorias hund – därför blev Rio en skandalhund

Anledningen bakom ilskan var att Rio är en blandning mellan pudel och cavalier king charles spaniel. Motståndet för avla fram blandraser är stort i SKK, och man menade bland annat att de inte undersöks.

– Så tråkigt att prinsessan stödjer blandrasavel, något som Svenska Kennelklubben arbetat i många år för att motarbeta, sa de i ett uttalande.

Det gick till och med så långt, att någon krävde att kungen inte längre skulle få vara hedersbeskyddare för Svenska Kennelklubben, ett krav som de själva däremot inte stod bakom.

Men nu har stormen kring Rio lagt sig, och han är fullt upptagen med att charma brallorna av alla han möter!

Kronprinsessfamiljen är inte de enda i kungafamiljen med hund. Prinsparet har borderterriern Siri, kungen har sin älskade Brandie och Madeleine och Chris har hundarna Teddy och Oreo.

Foto: TT

Annons