Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här tar kronprinsessan kontroll på ön

06 maj, 2018, 18:00 
AvJoakim Magne
Victorias landskapsvandring genom Sverige fortsätter. Vid nordvästra Gotland fick kronprinsessan kika efter pippi och klappa på mule. Men framförallt tog hon kontroll på ön.
Annons

Kronprinsessan började dagen tillsammans med ornitologer, för att kika lite på den gotländska faunan. Om hon fick se någon fågel eller annat djur är lite oklart – men att döma av alla kikare på plats fanns ju alla förutsättningar.

Under vandringen fick Victoria information om naturreservatet Hall Hangvar i närheten och hur det underhålls och vårdas. Följet fortsatte sedan ner till Sigsarve strand, där hon tittade på en fornborg och prövade spöfiske, enligt hovets hemsida.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Uppenbarligen hade kronprinsessan inte fått nog av djur efter fågelskådningen. Därför passade hon på att klappa lite på en arbetshäst i skogen

Och hur var det där med att kronprinsessan skulle ha tagit kontroll över ön? Jodå, vid mitten av vandringen fick Victoria en lektion av den lokala orienteringsklubben. Med karta och kompass stämplade hon kontroll efter kontroll efter kontroll.

Annons
Kronprinsessan Victoria på landskapsvandring på Gotland
Kronprinsessan Victoria på landskapsvandring på Gotland

Kronprinsessan Victorias inledde sin nationsomspännande landskapsvandring under fjolåret. Gotland var den åttonde vandringen av totalt 25. Nästa strapats för Victoria blir på Öland, om knappt en vecka, den nionde maj.

FOTO: Stella Pictures

Annons