Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här tävlar Carl Philip i sin egen gokart-tävling!

27 aug, 2022, 18:30 
AvSimon Holm Stålhand
Emma Granstedt

På lördagen var prinsen på plats på gokartbanan!

Annons
SE FILMEN: Alexander och Gabriel hejar på Carl Philip – med Marie och Lina Hellqvist!Brand logo
SE FILMEN: Alexander och Gabriel hejar på Carl Philip – med Marie och Lina Hellqvist!

Det är ingen hemlighet att prins Carl Philip, 41, är en motorälskare av rang! Prinsens engagemang för bilsport är välkänt, och karting, som ligger prinsen väldigt varmt om hjärtat, ses som en plantskola för ungdomar innan de tar klivet upp i större klasser, som STCC.

Under helgen har prinsen invigt den tionde upplagan av Prins Carl Philip Racing Pokal som gick av stapeln i Eskilstuna. Tävlingen genomförs med gokarts i massvis av klasser. Prinsen själv var med och tävlade i seniorklassen!

Annons

– Det börjar kännas lite i kroppen. Det har gått helt okej hittills, men det finns alltid saker att förbättra såklart, säger Carl Philip enligt arrangörerna.

Prins Carl Philip på gokartbanan på lördagen.

Idén till Prins Carl Philips Racing Pokal fick prins Carl Philip och Thomas Johansson på ett flygplan under 2012. De slösade ingen tid och redan året därpå inleddes den första upplagan på Lidköpings Motorstadio.

– Tävlingen har gjort en fantastisk resa och vår idé har bara vuxit och vuxit. Vi har försökt att vara nytänkande för varje gång och det ser vi ett väldigt bra exempel på i år då vi kör SM i el-kart som en del av vår tävling, sa prins Car Philip under invigningen av tävlingen under lördagen och fortsatte:

Annons
Prinsen deltog även förra året!

– Vår önskan, vision och förhoppning med Prins Carl Philips Racing Pokal har faktiskt slagit in. Vi ville lotsa och hjälpa de här duktiga ungdomarna att ta steget till racing och bil. Det har vi lyckats med. Ett 30-tal hat tagit steget och flera utav den har jag tävlat mot, besegrat och blivit besegrad av.

Annons