Här testar Victoria Livgardets simulatorvapen – se filmen!

Här testar Victoria Livgardets simulatorvapen – se filmen!

Från mor till militär! Victoria besökte Livgardet i raden av flera regementsbesök. Se bilderna och filmen!

Även om kronprinsessan Victorias kalender gapar relativt tom jobbar hon på bakom kulisserna med otroligt varierade uppgifter.

I tisdags umgicks hon med sin dotter på Skattkammaren för att lära prinsessan Estelle mer om kunglig historia. Och igår tog hon på sig en annan roll. Den som militär.

Victoria åkte ut till Kungsängen och Livgardet. Besöket var, enligt hovet, ett av kronprinsessans återkommande besök inom Försvarsmakten. Hon har tidigare besökt flera olika förband där hon uppdaterat sig om Försvarsmaktens verksamhet och fått en djupare insikt i försvarsfrågor.

Just Livgardet har dessutom en speciell koppling till kungahuset. Kungen är nämligen Livgardets hederschef och det är oftast soldater och officerare från just Livgardet som svarar för att vakta de kungliga slotten och paradera vid statsceremonier.

Kronprinsessan Victoria fick hälsa på några av de som jobbar vid Livgardet.

Kronprinsessan Victoria fick hälsa på några av de som jobbar vid Livgardet.

Besöket pågick under en halv dag och hon togs emot av ställföreträdande chef för Livgardet, överstelöjtnant Gustaf Dufberg.

Den djurälskande kronprinsessan fick även möta en av de hundar som arbetar i Försvarsmakten för att söka människor och ammunition. Men något hundgos blev det inte tal om.

– Kronprinsessan ville hälsa på hunden, men hunden var mer intresserad av att jobba, berättar Paula Levänen, kommunikationschef vid Livgardet.

Kronprinsessan Victoria och överstelöjtnant Gustaf Dufberg.

Kronprinsessan Victoria och överstelöjtnant Gustaf Dufberg.

Innan Victoria tog sig hemåt under eftermiddagen fick hon en genomgång av hur de med tar hjälp av simulatorvapen för att öva sina färdigheter. Hon fick dessutom en Robot 57 i sina händer för att testa detta.

– Vi uppskattade verkligen att ha henne här, då vi är stolta över att visa upp vår verksamhet och det är alltid roligt att ha så intresserade och engagerade besökare hos oss, säger Paula Levänen.

Redan den 23 januari fortsätter hennes besök vid olika regementet. Då är det Norrbottens regemente I 19 i Arvidsjaur som får sig ett besök.

Kronprinsessan Victoria testar en Robot 57 under besöket hos Livgardet.

Kronprinsessan Victoria testar en Robot 57 under besöket hos Livgardet.

Läs mer

Så firade Victoria och familjen in det nya året

Glittra kungligt! Här hittar du Victorias örhängen och klänning

Vi avslöjar! Victorias och Madeleines tjejmiddag för drottning Silvia

Foto: Astrid Emilia Amtén/Försvarsmakten, Petter Persson/Försvarsmakten