Här tjuvstartar Victoria – inför kvällens stora fest!

18 jan, 2023, 12:00 
Kronprinsessan Victoria

Kungafamiljen laddar för kvällens flotta festligheter – men Victoria har redan tjuvstartat firandet...

Annons

Festklänningarna är klara och kungen har fått lackskorna putsade.

Allt är redo inför årets första stora kungliga festlighet – och det är ett speciellt ”födelsedagsbarn” som ska firas:

Kungliga Operan fyller 250 år och slår upp sina portar för en storslagen galaföreställning, med kungen, drottningen, kronprinsessan, prins Carl Philip och prinsessan Sofia som hedersgäster.

Förväntansfullt inför den storslagna operagalan i kväll: Drottning Silvia är en stor kunglig music lover!
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på Kungliga Operan
Om bara några timmar får vi se Victoria och Daniel i Kungliga logen – på dagen 250 år sedan Kungliga Operans första föreställning ägde rum den 18 januari 1773.
Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Fullsatt på guldstolarna alltså! Fast Victoria har faktiskt redan tjuvstartat – och så här såg det ut när drog igång firandet tillsammans med prins Oscar, 6, och prinsessan Estelle, snart 11.

De var på plats för att se baletten Askungen, men också för att bekanta sig med själva operahuset – och för att prova kläder i Operans magiska kostymförråd.

Det blev en riktig succédag!

Victoria och Daniel på Kungliga Operan med Estelle och Oscar

Prinsessan Estelle fick på sig en röd galaklänning och gjorde piruetter bland guldet och speglarna i Kungliga foajén. Samtidigt som prins Oscar charmade alla som pytteliten 1700-talskung med flygande plymer och sidenjacka i guld.

Annons
Estelle och Oscar på Kungliga Operan. Det syns att Victorias dotter har gått på Anneli Alhankos dansskola Base23 i flera år!

– Vi är väldigt glada över att kronprinsessan och familjen valde att komma till oss på Kungliga Operan och uppmärksamma kulturlivet och våra medarbetare. Det passar extra bra nu inför vårt 250-årsjubileum, som vi kommer att fira under hela 2023, säger Kungliga Operans vd Fredrik Lindgren.

Estelle och Oscars stora glädje – så har du aldrig sett dem!
Estelle och Oscars stora glädje – så har du aldrig sett dem!

Och i kväll blir det alltså full kunglig glans när (nästan) hela kungafamiljen gör stor galaentré framför fotograferna. Operan utlovar 250 år av scenkonstmagi och kungafamiljen kan se fram emot en svindlande tidsresa, ända från Kungliga Operans invigning 1773 och fram till idag.

Annons
Bara några timmar kvar tills det är fullsatt i kungliga logen. Det är bara prins Daniel som saknas, eftersom han är på toppmöte i Davos.

Foto: Sören Vilks/Kungliga Operan/TT, TT.

Annons