Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Här träder Björn Ulvaeus okända dotter fram – och chockar alla

25 nov, 2023, 12:00 
Björn Ulvaeus och Anna Ulvaeus
Vi alla känner till Björn Ulvaeus men vem är egentligen hans dotter, Anna? Hon flyger mer under radarn – men inom ett område träder hon fram.
Annons
5 saker du inte visste om Björn UlvaeusBrand logo
5 saker du inte visste om Björn Ulvaeus

1974 tog Björn Ulvaeus, 78, världen med storm tillsammans med resten av ABBA-gänget. Sedan dess har framgångssagan bara fortsatt.

Men Björn har inte bara satsat på musiken. Han är även en skicklig entreprenör som bland annat låtit bygga ett hotell i Västervik.

I dag är Slottsholmen omåttligt populärt. Men verksamheten skulle inte drivas framåt om det inte vore för en speciell person:

Björn Ulvaeus yngsta dotter, Anna Ulvaeus, 37.

Området där Anna Ulvaeus kliver fram

Anna är av naturliga skäl inte lika känd för allmänheten som sin pappa Björn. Det är ju svårt att tävla med en av världens mest berömda personer!

Men i Västervik är hon ändå något av en lokal-kändis. Björn kommer ju från Smålandsorten så självklart har lokalborna koll på hans dotter.

Annons

Att hon dessutom är VD för det ack så populära Slottsholmen som hjälpt till att sätta kommunen på kartan är bara en bonus!

Anna och Hedvig Ulvaeus (i Björns famn) och ABBA medlemmen Björn Ulvaeus i samband med pressträff på Slottsholmen
Tre generation Ulvaeus!

Och det råder inga tvivel om att Anna hyser samma varma känslor tillbaka för lokalbefolkningen i Västervik.

Nej, 2018 instiftade hon en fin tradition där Slottsholmen, med henne i täten, bjuder kommunens äldre på julbord.

Och det är också här som den annars mer tillbakadragna Anna tagit lite mer plats. Hon har trätt fram och pratat om initiativet med stor entusiasm:

– Det finns inget bättre. Att se alla så glada, de klär upp sig och lever upp lite när det händer någonting sådant här i vardagen, sa hon till exempel till Newsner 2021.

Att Annas incitament landat väl hos befolkningen är en underdrift. På sociala medier verkar många chockade över hennes godhjärtenhet:

"Såå fint gjort och det var otroligt uppskattat", är bara en av flera kommentater på Facebook.

Anna Ulvaeus fina initiativ kring julen

Det är tydligt att Slottsholmens julbord är ett oerhört populärt koncept. På hotellets hemsida kan man se att alla julbords-datum redan är uppbokade.

Annons

Det är ingen dålig upplevelse gästerna får. Otrolig mat, och en otrolig julstämning, utlovas:

"Kvällen börjar med glöggmingel i vår mysiga inomhuslounge. Här möts ni av juliga dofter av apelsin och nejlika kvällen till ära. På julbordet hittar ni allt från marinerad lax, ceviche, Fine de Claire ostron och klassiska sillar till griljerad skinka, rostbiff, isterband och fläsksida från Håkans glada utegrisar… och många andra klassiker som är ett måste på julbordet!", går att läsa på hemsidan.

Foto: TT

Annons