Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Här träffar svenska prinsessorna presidentkandidaterna - se bilderna

07 nov, 2016, 11:49 
Agneta Nisbeth
I morgon avgörs det amerikanska presidentvalet. Se bilderna från de svenska prinsessornas möten med Hillary Clinton och Donald Trump.
Annons

 

Victoria-Clinton-Ibl1

Den amerikanska presidentvalrörelsen närmar sig sitt slut. På tisdag avgörs det om det blir demokraten Hillary Clinton eller republikanen Donald Trump som får flytta in i Vita huset.

Hillary Clinton har en lång erfarenhet inom amerikansk politik och under tiden utrikesminister föll det på hennes bord att resa världen över att för att föra USA:s talan. En av dessa resor gick till Sverige och i juni 2012 landade hon i ett kylslaget Stockholm. På agendan stod överläggningar med Carl Bildt men Clinton hann också med en miljökonferens på Fotografiska och där fick hon träffa den klimatengagedade svenska kronprinsessan. Victoria var egentligen föräldraledig med Estelle men svidade om till arbetskostymen för det viktiga mötet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoria-Clinton-Ibl2

Glammigt värre var det när prinsessan Madeleine vintern 2011 reste till Donald Trumps marmorpalats Mar-A-Lago i Florida för att vara med vid en stor välgörenhetsbal. På gästlistan stod miljardärer, politiska högdjur och en och annan Hollywood-kändis, men det var prinsessan Madeleine, eller “The Stockholm Stunner” som hon enligt våra ögonvittnen kallades, som stal uppmärksamheten. Donald Trump log sitt bredaste leende när vimmelfotograferna bad dem tajta ihop sig för en bild.

Annons

Palm Beach Posts festredaktör summerade sedan festen med dessa ord: “Galan har väl inte varit den stora snackisen i stan direkt, men prinsessan madeleine gjorde evenemanget till det häftigaste som hänt här på societetshimlen på hela vintern”.

Faksimil Svensk Damtidning nummer 7, 2011.
Faksimil Svensk Damtidning nummer 7, 2011.

På tisdag avgörs det om det blir demokraternas Hillary Clinton eller republikanernas Donald Trump som blir USA:s 45:e president.

Av: Liv Sander.

Foto: Ibl/Faksimil Svensk Damtidning.

Annons