Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här väcks Silvias känslosamma minnen till liv – och allt fångas på bild

14 mar, 2024, 12:00 
Drottning Silvia och kungen befinner sig i Mexiko. Då händer något som säkerligen väcker gamla minnen till liv för drottningen.
Annons

Just nu befinner sig kungaparet i ett varmt Mexiko, för ett officiellt besök. Resan inleddes på tisdagen, och går i mål under torsdagen och schemat har varit hektiskt.

Silvia och kungen kommer återvända hem till Sverige med mycket minnen och nya upplevelser.

Kungen och Silvia i Mexiko – se glammiga filmerna!Brand logo
Kungen och Silvia i Mexiko – se glammiga filmerna!

Kungaparets statsbesök till Mexiko – så var första dagen

Kungaparet är president Andrés Manuel López Obradors gäster, och ihop med hustrun Beatriz Gutiérrez Müller togs de emot med en högtidlig ceremoni.

Redan samma dag vankades det lunch, som blev ovanligt festlig för kungen och Silvia. Hemma i Sverige läggs ju krutet på middagen, men i Mexiko är det lunchen som är höjdpunkten.

Annons

Under tisdagseftermiddagen bar de av till mexikanska senaten där senatpresidenten Ana Lilia Rivera väntade för att välkomna kungaparet, och på kvällen blev det gala!

Men under besöket till senaten fanns en detalj som fick de inbitna kunga-fantasterna att haja till!

Drottning Silvia
Wow – Silvia!Jonas Ekströmer/TT

Här väcks drottning Silvias minnen till liv

Ja, för på senaten fick kungen och Silvia namnlappar vid sina platser. På kungens plats stod det S.M Carl XVI Gustaf, och S.M är den spanska motsvarigheten av H.M.

Annons

På Silvias plats stod det något ovanligt: S.M Silvia Renate. Det måste onekligen väckt många minnen från Silvias "tidigare" liv!

Innan hon träffade kungen hette hon ju Silvia Renate Sommerlath, men i och med äktenskapet tituleras hon bara drottning Silvia. Renate är fortfarande hennes namn, men det används oerhört sällan i officiella sammanhang. För Silvia blev det säkerligen en nostalgitripp!

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf med senatens ordförande Ana Lilia Rivera under ett besök i den mexikanska senaten under statsbesöket till Mexiko
Ser du namnskylten?Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons