Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här vägrar Kate ge barnen en autograf – berättar själv om händelsen

23 maj, 2023, 12:00 

Prinsessan Kate hade inget annat val än att neka barnen en autograf.

Annons

Hon var belevad, intelligent och diskret. Prinsessan Kate studerade konsthistoria på St. Andrews University i Skottland år 2001 när prins William dök upp för första gången i hennes liv.

Prinsessan Kates härliga dag med barnenBrand logo
Prinsessan Kates härliga dag med barnen

Det började med vänskap, men två år senare hade allt utvecklats till äkta kärlek. Den 29 april 2011 ringde bröllopsklockorna, William och Kate lovade varandra evig tro och kärlek, och två år senare föddes prins George – och den kungliga resan gasade upp i en ny hastighet.

I dag är prinsessan Kate en populär och självklar del av det brittiska kungahuset. Hon får ofta beröm för hon sköter sitt jobb, hur hon alltid med ett leende på läpparna vinkar och för sig i offentliga sammanhang.

Annons
Prinsessan Kate
Prinsessan Kate har tagit sig in i den kungliga världen på ett strålande sätt och får ofta beröm för hur hon beter sig i den kungliga offentligheten.

Kates besök väcker reaktioner

Som kunglig är det också vissa regler man måste förhålla sig till. Kate är medveten om vad som gäller, vilket blev tydligt när hon nyligen gjorde ett överraskande besök på Chelsea Flower Show i London.

Där tog hon sig tid, såg till att möta 100 barn från tio olika grundskolor och passade även på att besöka en berömd trädgårdsmässa med de glada skolbarnen.

I ett klipp från besöket kunde man se Kate sitta på huk, prata med barnen och engagerat och uppmuntrande lyssna på deras tankar.

Annons

Kate erkänner: ”Jag får inte”

Men det var en detalj som kom att bli extra omskrivet. Några av barnen hade tagit med sig teckningar och i klippet kunde man höra hur Kate vägrade att skriva sin autograf på dem.

– Jag kan inte skriva mitt namn, men jag kan rita, sa prinsessan Kate och började bland annat rita en blomma.

När barnen frågade varför hon inte kunde skriva sin signatur, svarade Kate:

– Jag heter Catherine. Jag får inte skriva min signatur, det är bara en av dessa regler.

Prinsessan Kate
Prinsessan Kate förklarar för barnen att de inte får någon autograf.

Därför vägrar Kate skriva sin autograf

Enligt Daily Express finns det en tydlig förklaring till Kates autografvägran. Medlemmar ur kungafamiljen undviker nämligen att skriva autografer för att inte riskera någon förfalskning.

Skolbarn som möter Kate får helt enkelt nöja sig med lite tecknade blommor från kungligheten.

Av allt att döma verkade barnen ändå väldigt nöjda med Kates besök.

Foto: TT/Instagram

Annons