Här visar drottning Silvia upp en ny sida på Solliden

drottning silvia visar upp en ny sida

Drottning Silvia slappnar verkligen av när hon kommer till Solliden. På en semesterbild visar hon upp en helt ny sida!

Det finns fördomar som handlar om att våra kungligheter är totalt ovana när det kommer till enkla vardagssysslor.

Men faktum är att kung Carl Gustaf och drottning Silvia inte alls får allting serverat. När de är lediga tycker de om att själva bestämma över vardagliga ting, som utflykter och matlagning.

Silvias okända vana

För några år sedan krossade drottningen till exempel fördomar om att kungligheter aldrig kör bil själva. Silvia kom nämligen körande i en vit Jeep på Sollidens ägor. Men det är bara på sommarslottet som drottningen väljer att själv sätta sig framför ratten.

drottning silvia solliden 2012

Är det verkligen Sveriges drottning bakom ratten? Ja, det händer faktiskt att Silvia kör bil ibland!

Dessutom tycker Silvia om att ta den lilla golfbilen mellan slottet och badhuset nere vid vattnet. Alla i kungafamiljen har körkort men kronprinsessan Victoria har faktiskt aldrig fångats på bild, när hon suttit framför ratten. Kungen däremot – han kör alltid själv till jobbet på Stockholms slott. Och faktum är att konungen faktiskt gasar på ända in i den pampiga byggnaden, på marmorgolvet i slottsvalvet. Där brukar man se hans bil stå parkerad i ensamt majestät.

Kungafamiljen kände förstås en stor lättnad när regeringen släppte på sina restriktioner. Från och med den 13 juni är det återigen fritt att resa inom Sveriges gränser. Och kungen och drottningen kan packa sina bilar fulla och bege sig till Solliden för en härlig midsommar i sommarparadiset.

Foto: TT