Här visar Meghan upp babymagen – i Australien

Meghan och Harry i Sydney.

Första dagen ”Down under” blev en succé! Babymagen fick vi se ordentligt nu i samband med att Harry och Meghan landat i Sydney. Spännande var förstås också att Meghan hedrade prins Harrys framlidna mor genom att bära örhängen som tillhört prinsessan Diana.

Den kungliga turnén i Australien har börjat! Här är de första bilderna på prinsparet sedan världen fick reda på gravidnyheten. Det var som bekant i går som den stora nyheten om att prins Harry, 34, och Meghan, 37, ska få tillökning offentliggjordes.

Meghan och Harry i Australien.

Det blir det andra besöket i Australien av det brittiska kungahusets yngre generation, efter det att prins William, Kate och deras äldste son George besökte landet 2014.

Läs mer: Johan T Lindwall: Spelet bakom Harry och Meghans gravidbesked

Meghan Markle

Babymagen var i blickfånget och Sydney-borna var förstås glada över att se Meghan och prins Harry. Prinsparet fick ett varmt mottagande. Hertiginnan av Sussex bar vitt, ett avbrott till alla de svarta plaggen hon burit på senaste tiden. Klänningen var ärmlös och stilren, designad av den australiska klädskaparen Karen GeeMagen. Meghan hedrade alltså lokalt mode, vilket uppskattades.

Hedrade prinsessan Diana

Förutom klänningen hedrade Meghan även prinsessan Diana genom de små fjärilarna i öronen. De delikata örhängena fick stora rubriker eftersom smyckena tillhört prinsessan Diana.

“Prins Harrys hustru hedrade hans mor genom att bära Dianas örhängen första dagen i Sydney”, skriver Daily Mail.

Meghan Markle och koala.

Prinsessan Diana bar samma örhängen under sitt besök i Kanada den 3 maj 1986, ett år efter det att hon fött prins Harry.

Dianas armband

Armbandet i guld hamnade också i rampljuset under måndagen eftersom det också tillhört prins Harrys mor. Prinsessan Diana lär ha haft det på sig när hon hälsade på i Lord Gage Centre for Old People, i Newham i östra London 1990.

Läs mer: Så lyckades Meghan dölja sin babyhemlighet

Meghan Markle i Australien.

 Prins Harry har varit mycket beskyddande och sett till att hans gravida hustru inte blir för överansträngd. Han är mycket barnkär och visade under första dagen i Sydney hur lätt han har att prata med barn på ett naturligt sätt.

– Harry blir en jättebra pappa, enades åskådarna om.

Harry och Meghan i Sydney.

Kensington Palace har meddelat hur parets schema ser ut. Besöket i Oceanien startade 16 oktober och kommer att hålla på till oktober 31. Hela 76 programpunkter ska de hinna med under stoppen i Australien, på Fiji, på Tonga och i New Zeeland. Det lär bli många presenter under resans gång. Redan har de fått ett par baby-uggs och en liten gosekanin.

Harry klappar känguru.

Gulligt att paret fick se riktiga koalor i stadens djurpark.

Meghan Markle klappar koalor.

Läs mer: Här kan du köpa Meghans förlovningsring

Foto: IBL