Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här visar prins Daniel upp lyxiga köpet – så mycket kostar den

19 apr, 2024, 08:00 
Vendela Lönnqvist
TT
En detalj väckte uppmärksamhet.
Annons

Torsdagen den 18 april fick Nordiska paviljongen och Konstbiennalen i Venedig kungligt besök i form av prins Daniel, som rest till Italien tillsammans med bland andra kulturminister Parisa Liljestrand.

Prins Daniel i Venedig! Här inviger han den nordiska paviljongenBrand logo
Prins Daniel i Venedig! Här inviger han den nordiska paviljongen

Prins Daniel i Italien

Tillsammans invigde de den sprillans nya Nordiska paviljongen, ett evenemang som Moderna museet, tillsammans med konstmuseet Kiasma i Finland och stiftelsen OCA i Norge, stod värd för.

Under besöket fick de en guidad rundtur av den danska intendenten Gitte Ørskou, som också medverkade när Daniel och prinsessan Estelle hade en riktig kulturdag tillsammans på Moderna museet.

Utställningen i Venedig – svensk inblandad

Det är den svenska konstnären Lap-See Lam, som i samarbete med konstnären Kholod Hawash från Finland och kompositören Tze Yeung Ho från Norge, som skapat ett samnordiskt allkonstverk vid namn "The Altersea Opera".

Annons

"Allkonstverket är en experimentell musikalisk installation och performance-inspirerad av en tvåtusenårig konstform, den kantonesiska operan", går det att läsa på kungahusets hemsida.

Kulturministern medverkade tillsammans med prinsen

Och det är passande att tre länder slår samman. Just detta år är temat för Konstbiennalen i Venedig "Foreigners Everywhere", som berör ämnen som utanförskap, samhörighet, längtan och flerspråkighet.

– Att vara född i Iran och uppväxt i Sverige har gett mig en förståelse för komplexiteten i att både känna en tillhörighet och ett utanförskap. Där spelar kulturen och inte minst konsten en viktig roll i att förena människor. Jag ser därför fram emot temat och att få fördjupa mig i biennalens rika konstutbud, säger kulturminister Parisa Liljestrand.

Detaljen på prins Daniel

Det var däremot inte bara konsten som stod i fokus under dagen.

Tittar man lite extra noggrant på bilderna på prins Daniel, går det att tyda att han bar en av sina favoritaccessoarer – nämligen den silverskimrande Rolex-klockan.

MvS / SplashNews.com

Det är inte första gången prinsen syns bära den exklusiva klockan. Svensk Damtidning rapporterade i mars 2023 från Kronprinsessan Victorias namnsdag, som i vanlig ordning firades på Inre borggården på Stockholms slott.

Dyra detaljen på prins Daniels arm

Iklädd en stilig marinblå kappa, mössa, halsduk och svarta skinnhandskar hälsade Daniel glatt på folket. Men under skinnhandskarna gömde sig hans älskade Rolex i helstål.

Vad den kostar? Svindlande 300 000 kronor.

Annons