Bildextra! Här visar Victoria och Carl Philip upp sin sköna stil

Bildextra! Här visar Victoria och Carl Philip upp sin sköna stil
Kungafamiljen har ett nytt radarpar!
Annons

Vi är förvisso vana att se dem i par, men oftast när Victoria och Carl Philip är på uppdrag är det med sina respektive. Men i dag hade både prins Daniel och prinsessan Sofia förhinder och vi fick istället se de kungliga syskonen Victoria och Carl Philip i tjänst. Och de såg ut att ha riktigt kul tillsammans.

Annons

Dagens program började i och för sig med en allvarsam minnesstund över de svenska Finlandsfrivilliga i Vinterkriget. Victoria och Carl Philip mötte president Sauli Niinistö i Finlandsparken och efter kransnedläggning fortsatte sällskapet till finska ambassaden.

Se bilderna nedan!

Foto: IBL.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

30 kommentarer till “Bildextra! Här visar Victoria och Carl Philip upp sin sköna stil”

 1. Gittan skriver: 13 mars, 2017

  Stilig Kung han kunde ha blivit, Carl Philip…


  1. emma skriver: 14 mars, 2017

   det var han ju i realiteten aldrig aktuell för… grundlagsändringen var påbörjad redan då han låg i mammas mage – genomförd till tre fjärdedelar vid CPs dop – tack vare obligatorisk paus mellan röstning 1 o röstning2


 2. AnnaS skriver: 13 mars, 2017

  Så bara för att de två syskonen visar sig tillsammans utan sina respektive är de “ett nytt radarpar”…?


 3. Marguerite skriver: 13 mars, 2017

  Varför måste Carl Philip alltid ha uniformer när han representerar? Kan han inte sluta att ha krigspropaganda och vara lite naturlig?


  1. Mona skriver: 14 mars, 2017

   Han är officer och detta var ett militärt evenemang.
   Om man har rätt att bära uniform så ersätter den frack.


  2. Hedvig skriver: 14 mars, 2017

   Varför bar inte Victoria uniform? Hon är väl Överste?


 4. Marguerithe skriver: 13 mars, 2017

  Fint att se Victoria och Carl Philip göra uppdrag tillsammans. Det är inte ofta vi ser det.


 5. My skriver: 13 mars, 2017

  Sug i er bilderna, lär dröja till nästa gång….


 6. Blåvitt skriver: 13 mars, 2017

  Fint att Victoria tog på sig finsk design! Sverige hade och har fortfarande allt att vinna på att samarbeta med och stötta Finland i dessa sammanhang.


 7. Mari skriver: 14 mars, 2017

  Victoria och Carl Philip är så fina tillsammans!


 8. emma skriver: 14 mars, 2017

  “förhinder” eller inte… denna typ av uppdrag är vikt bara åt CG alternativt nån med tronarvsrätt i alla fall (så här behövdes inte de ingifta alls)


 9. konsttanten skriver: 14 mars, 2017

  Det finns en regel att om man har en militär högre grad vid ex kransnedläggning, samt att detta uppdrag handlade om vinterkrigt, så var C-Ph m uniform helt rätt!!
  Mäktigt snygg var han också!


  1. emma skriver: 14 mars, 2017

   Konsttanten
   apropå rang…
   Då V var CGs utsända regent-representant var HON den m högst rang å Sve´s försvars o Khusets vägnar varför V var den som självklart var den som skulle nedlägga vårt lands krans…ej 1 major ur marinen

   “Kransar lades ned av Finlands president, Kronprinsessan Victoria samt vår ordförande” citat fr Finlandsfrivilliga.se

   snygghet i hurdant man upplevs iklädd uniform har ej ngt m saken att göra


 10. Julia Dahlgren skriver: 14 mars, 2017

  Det här vill vi se mer av. De två kungliga syskonen representerar Sverige på ett naturligt sätt. De ingifta får vara med som utfyllnad vid andra tillfällen.


 11. Marja skriver: 14 mars, 2017

  Republikens president Sauli Niinistö kunde ha lagt kransen utan Sveriges kronprinsessa och prins. Varför var de där? Sverige var ju officiellt inte als intresserad att hjälpa till 1939.


  1. Mona skriver: 14 mars, 2017

   Evenemanget var jui Sverige så svensk representation var väl självklart.
   Det var ju våra svenska krigsveteraner som hyllades.


 12. konsttanten skriver: 14 mars, 2017

  Ceremonin var kransläggning, så även om Victoria var av högsta rang, gjorde C-Ph helt rätt med uniform!!


 13. annica, helsingfors skriver: 14 mars, 2017

  Jag vet inte om detta evenemang visades i svensk tv, men i nyheterna i Finland hade man inslag. Victoria hälsade och talade länge med de grånade gamla männen vars medelålder var drygt 90 år. Hon och Carl Philip såg genuint tagna av händelsen.
  Och det blir man då man tänker vad de då cirka 20-åriga pojkarna hamnade ut för vid kriget.


 14. Christina Kari Helsinki skriver: 14 mars, 2017

  annica, helsingfors

  Samma tankar här. Först så här på “ålderns höst” eller som man i Lovisa säger “när man går mot kvällen” (lol) så har jag börjat reflektera över dessa unga pojkars öden. Veteranerna säger ändå att det var samhörigheten (många hade gått i samma folkskola) och fosterlandet som drev dem vidare. Ut bara från sin mamma och kossorna i ladugården med kort varsel. De hade MOTIVATION.
  I världsperspektiv, en sådan motivation saknas hos de 20 år. som skickas till Irak och Afghanistan


 15. Christina Kari Helsinki skriver: 14 mars, 2017

  forts.

  Inte dessa unga gossars fel. Endast arbetslöshet, brist på pengar mm. har gjort att det som offrats i nämnda länder är omänskligt. Har noggrant följt med Irak och Afg. fallen heroes, hemskheter i en fullständigt främmande värld. Hur många 17-20 åringar från ex. USA har ens kunnat peka ut på kartan var de befinner sig. Finländarna var ändå hemma, en helt annan sak än dessa ändlösa krig som pågår. Dessutom inbördeskrig där det bara finns förlorare.


  1. Marja skriver: 14 mars, 2017

   Finnarna stred mot fienden som angrep fosterlandet brutalt och hänsynslöst. Så som den gjort många gånger förut och kommer förmodligen att göra åter.

   De 8000 rikssvenska män som kom till Finland för att ställa upp vid fronten, var tappra och fina människor. På Sandudds hjältegrav står det att svenska frivilliga “stupade för Finlands frihet och Sveriges ära”!

   Frivilliga kom även från Estland och Norge, grannländer som Sverige. Ambulanser med personal kom från Danmark. Privatpersoner!


 16. Obs skriver: 14 mars, 2017

  Prins Carl Philip är en stilig och fin representant. Jag hade gärna sett honom som vår framtida kung, eftersom kronprinsessparet inte verkar orka med tempot.


  1. Amama skriver: 14 mars, 2017

   Vilket tempo?


  2. helene skriver: 14 mars, 2017

   Obs.

   Vilket tempo har Carl-Philip?


  3. Annakf skriver: 14 mars, 2017

   Att du ogillar Victoria är rätt uppenbart, Obs. Victoria har precis som Sofia varit barnledig under året som varit och det avslutades med en 6 veckors-lång resa till USA. Carl Philip och Sofia var i Sydafrika ett par veckor de också ungefär samtidigt. Att påstå att Victoria inte orkar med tempot är direkt löjligt! Hon har haft betydligt fler uppdrag, varav flera utlandsresor under hösten, än Carl Philip och Sofia samma tid!
   Personligen tycker inte jag att Carl Philip alls passar till kung.


  4. J. skriver: 14 mars, 2017

   Menar du att de inte har rätt att ta ut föräldraledighet? För om man bortser från den senaste tiden så har Kronprinsessan ett högt tempo. Nej, det syns kanske inte i kalendern på kungahusets hemsida men det kan ju bero på att det endast är ett urval på vad som står på deras agenda. Deras egna kalendrar är desto mer välfylld. Men de kanske inte har rätt till att vara föräldralediga som resten av Sverige…


 17. caterine skriver: 15 mars, 2017

  Och J har tittat i in deras agenda? Detta prat om att allt inte står i deras agenda är tröttsamt, hovet verkar skriva in varje s k uppdrag som förekommer, t o m privata saker som t ex namnsdagsfirande, o dyl bara för att det ska se ut som om dom jobbar hårt. Sluta gulla med kungligheterna och sätt dem i jobb som har någon betydelse eller låt dem få en evig semester och barnledigheter.


  1. Desiree skriver: 16 mars, 2017

   Gillar!


 18. "Ida Eriksdotter" skriver: 15 mars, 2017

  Det är inte var dag men ser V & C P representera tillsammans. Väldigt trevligt! Det kan de gärna få fortsätta med. Samtidigt får deras småttingar ha sin pappa/ mamma för sig själva ibland.


 19. Angelika skriver: 16 mars, 2017

  Deras respektive kallas här ovan för utfyllnad. Är det så du ser på drottningen också?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar