Hårda kravet på prinsessan Birgitta – kan riskera böter

prinsessan birgitta santa ponsa

Prinsessan Birgitta är tillbaka i Santa Ponsa på Mallorca. Men hon kan inte riktigt leva som hon har gjort tidigare.
Slå på ljud

I slutet av mars drabbades prinsessan Birgittas älskade Spanien av coronaviruset. Plötsligt var landets dödssiffror de näst högsta i världen och kungens syster tvingades agera. Hon tog sitt pack och pack och lämnade Santa Ponsa och flög hem till Sverige för att flytta in hos kungaparet – på Stenhammar slott.

Nu är Birgitta tillbaka i Spanien, trots att viruset fortsätter att sprida sig i en rasande tak. Svensk Damtidning ringde upp prinsessan för att få veta hur vardagen ser ut just nu.

Birgitta om sin nya vardag

– Vi får röra oss utomhus på gatan men då är vi tvungna att bära mask.

– Och jag får spela golf igen! Alla sporter är tillåtna – och då slipper man masken.

Prinsessan Birgitta på Mallorca.

Prinsessan Birgitta är tillbaka på Mallorca.

Faktum är att Spanien har infört strikta regler för att bekämpa pandemin. Och följer man inte reglerna riskerar man höga böter. Straffen för att inte bära munskydd regleras av lokala lagar och varierar därför, men det kan kosta upp mot 100 euro, motsvarande drygt 1000 kronor, att gå utan. Kastar man ett använt munskydd på marken man riskera upp till 30 000 kronor, enligt El Mundo.

Men – munskyddet till trots. Birgitta påpekar att hon har en betydligt roligare vardag än i våras.

– Jag har jättetråkigt. Jag sitter här, mellan mina fyra vägar, och dricker kaffe. Vi får bara gå ut om vi ska handla eller gå på Apoteket. Annars ska vi stanna inne, sa hon då.

Foto: TT