Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hårda kritiken mot hovet – efter nya bilderna på prins Daniel: ”Är synd”

16 nov, 2023, 12:02 

Prins Daniel hamnar ofta i bakgrunden när han syns med kronprinsessan Victoria – något som hovet nu kritiseras för.

Annons

När prins Daniel fann kärleken i kronprinsessan Victoria visste han att ett liv i det kungliga rampljuset väntade. I dag är han en självklar del i hennes liv och står ofta vid hennes sida när det vankas officiella uppdrag.

Daniels romantiska kärleksögonblick med Victoria fångas på film!Brand logo
Daniels romantiska kärleksögonblick med Victoria fångas på film!

Där har även Daniels egna driv och engagemang fått en viktig plats. Han har sedan unga år brunnit för idrott och rörelse, vilket också la grund till att han och Victoria lanserade hälsoinitiativet Generation Pep för sju år sedan.

Annons

– Gen pep är ett hälsoinitiativ, Generation Pep, som handlar om att vi ska försöka peppa alla barn och ungdomar i Sverige att röra sig mer, sitta mindre stilla, få en balans mellan stillasittande och fysisk aktivitet, har Daniel sagt till Expressen.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till pep forum-dagen.

Kritiken: ”Det är synd”

Under onsdagen deltog Victoria och Daniel i Pep forum. Kronprinsessan inledde dagen med att hålla ett tal och prinsen stod hela tiden vid sin hustrus sida för att visa sitt stöd.

Annons

Han har accepterat sin roll, vet hur han ska bete sig i Victorias närhet och har inga problem att hålla sig lite i bakgrunden.

Samtidigt hindrar det inte andra från att reagera på hovets beslut att låta Daniel stå lite i skymundan – vilket nu hänt när nya bilder från Pep forum kablats ut.

”Det är synd att när kronprinsessparet dyker upp tillsammans skjuts prins Daniel i bakgrunden av kungahuset. Speciellt med tanke på hur engagerad han är i detta ämne”, skriver en person i kommentarsfältet på Kungahusets Instagram.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel håller sig något steg bakom kronprinsessan Victoria.

Daniel om situationen: ”Vet min roll”

Daniel själv bryr sig inte nämnvärt. När han intervjuades av SVT-journalisten Carina Bergfeldt tidigare i år, fick han svara på frågor om det känns att ofta vara ”mannen bakom kvinnan”.

Annons

– Jag vet min roll. De flesta vill höra och se Victoria och jag mår bra av det och tycker att hon är fantastisk, sa Daniel till Carina Bergfeldt och fortsatte:

– Jag går bakom och njuter och försöker bidra, men har inget problem att se min roll och min situation i det hela.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel är van att hålla sig i bakgrund och vet sin roll.

Foto: TT

Annons