Hårda orden: "Durek kan aldrig ta Aris plats"

Durek Verrett fick mer än en prinsessa när han blev tillsammans med Märtha Louise.Han fick också tre viljestarka, självständiga flickor.

Det har varit en otroligt tuff tid för prinsessan Märtha Louise och hennes familj. Hennes ex-make Ari Behn, pappan till döttrarna Maud Angelica, Leah Isadora och Emma Tallulah, tog som bekant sitt liv på juldagen.

En pappa som Ari lämnar såklart ett stort, gapande tomrum efter sig. Men familjen står inte helt utan en stark fadersfigur.

Märtha Louise och Durek – så lever de med hennes barn

Durek Verrett och Märtha Louise

Durek Verrett och Märtha Louise anländer till Holmenkolmens kapell tillsammans med barnen.

Märtha Louise har en ny man i sitt liv, den färgstarke Durek Verrett, som har tagit sin roll som “plastpappa” på stort allvar. Det framgår i hans innerliga födelsedagshälsning till Leah, som fyllde femton tidigare i veckan.

“Jag saknar dig och alla våra skratt och roligheter på Tik Tok så mycket. Jag älskar alla er och er mamma. Det går inte en dag utan att jag tänker på er. Grattis på födelsedagen, älskling. Du är ett så vackert, skinande ljus”, skrev Durek på Instagram.

Med den här formuleringen verkar Durek vilja visa att han tänker sig själv som ett permanent inslag i Märtha Louises familj. Det är inget som förvånar Anders Johan Stavseng, kungaexpert på norska Se og hör.

– Martha har hela tiden inkluderat Durek i sin familj. Han var på plats i Oslo när Ari dog och tröstade barnen och Märtha efteråt. Sedan har barnen och Märtha besökt Durek, och han har tagit dem med till Disneyland i Los Angeles, säger Anders.

“Han kan aldrig ta Aris plats”

Dottern Mauds hjärtskärande tal på begravningen visade hur viktig Ari var för sina flickor. Han kan inte ersättas – men Durek kan fylla en annan funktion.

– Norrmännen tycker väldigt mycket om Märthas och Aris barn, och många tänker på hur de har det efter Aris bortgång, säger Anders.

– Durek kan aldrig ta Aris plats, men han kan hjälpa och stötta familjen. Och det är såklart fint att han skickar en hälsning och födelsedagspresent till Leah.

Durek har en bra relation med sina plastdöttrar – men de är samtidigt inte rädda att säga ifrån. Speciellt när de upplever att mammas pojkvän sagt något ogenomtänkt.

– Hon har tre fantastiska tjejer som jag älskar. Och de säger åt mig. De säger: ”Så skulle du aldrig ha sagt, så skulle du aldrig gjort, vad menade du? Det där stämmer inte.” De hjälper mig förbättras, har han sagt tidigare.