Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Härliga beskedet till Silvia – efter hektiska tiden

21 okt, 2023, 14:00 

Drottning Silvia kan nu pusta ut!

Annons
Jättejubel när kungen och Silvia kommer till slottet – lyssna!Brand logo
Jättejubel när kungen och Silvia kommer till slottet – lyssna!

2023 har varit ett hektiskt och händelserikt år för många av oss.

Inte minst kungafamiljen.

Storslagna firanden, utlandsresor, galamiddagar, statsbesök... Ja, kungligheterna har minst sagt haft fullt upp under hela året.

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle i publiken när Stockholm stad arrangerar en jubileumskonsert på Norrbro under lördagen i samband med kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.
Kungafamiljen har haft ett intensivt, men roligt år.

Kungaparets händelserika år

Kungaparet har under hela året rest runt i Sveriges och besökt landets 21 län, som en del av firandet av kungens 50 år på tronen.

Annons

De har träffat mängder av människor och svenska folket har visat stor uppskattning för kungafamiljens outtröttliga arbete.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia i den kungliga slupen, Vasaordern, efter kortege med häst och vagn genom centrala Stockholm under lördagen i samband med kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.
Många samlades för att hylla kungaparet.

Under det stora jubileumsfirandet i september samlades hundratals människor på Stockholms gator och torg för att hylla kungaparet, som verkade mycket rörda av engagemanget.

Kungen och drottningen, som är 77 respektive 79 år, har knappt haft en ledig stund under året och frågan om pension är fortfarande långt ifrån aktuell.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia i den kungliga slupen, Vasaordern, efter kortege med häst och vagn genom centrala Stockholm under lördagen i samband med kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Inför avfärd med kungaslupen Vasaorden från Skeppsholmen.
Kungen och drottningen arbetar hårt utan att klaga!

Härliga beskedet till drottning Silvia

Under veckan som gått har drottningen befunnit sig i New York, där hon tillsammans med dottern Madeleine har arbetat med Childhood.

Annons

Galamiddagen tidigare i veckan blev en stor succé – men nu får Silvia äntligen lite ledig tid.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia anländer till World Childhood Foundation galamiddag i New York.
Madeleine och Silvia var på plats i New York för att närvara vid Childhood-galan.

I den kungliga kalendern ser vi nämligen inte drottningens namn förrän om en vecka, och det finns misstankar om att Silvia kanske just nu tillbringar lite kvalitetstid med sina barnbarn i Florida.

Så härligt och välförtjänt att drottningen äntligen får några dagar ledigt!

Annons