Härlige Harry – ingen semester än för prinsen

prins Harry

Under torsdagen besökte prins Harry, som nyligen själv blivit pappa för första gången, ett barnsjukhus i Sheffield.

Just nu är det bara prins Harry som arbetar i det brittiska kungahuset, förutom drottningen innan hon gick på semester förstås. Igår kunde ni läsa här på sajten att drottning Elizabeth tvingats vänta med sin semester lite sedan hon tagit emot landets nye premiärminister Boris Johnson på Buckingham Palace.

prins Harry

Och lite senare samma torsdag kom prins Harry till Sheffield Childrens Hospital för att träffa några av de sjuka barnen och deras föräldrar.

Inget sommarlov för barnen

Det var säkert ett mycket populärt inslag för dem alla, både för barnen som ligger inlagda som inte fått något sommarlov och så alla läkare och sköterskor som arbetar i den extrema hettan som just nu lamslår Storbritannien.

prins Harry

Prinsen gick runt i salarna och lekte med barnen, satte sig ner på deras nivå och pratade med dem.

Harry är social och öppen

Även om prins Harry alltid har varit en person som haft lätt att prata med folk och speciellt då barn, så märks det att han blivit säkrare och mer öppen sedan han själv blivit pappa.

prins Harry

Att gå runt bland dessa sjuka barn måste också ha varit ganska smärtsamt för prins Harry som själv är nybliven pappa till sin och hustrun Meghans lille son Archie som säkert vilade hemma hos mamma på Frogmore House.

Diana har besökt samma sjukhus

Man visade också sjukhusets eget fotoalbum för prinsen under besöket, där kunde man nämligen se bilder på när Harrys mamma prinsessan Diana hälsade på på sjukhuset när han själv bara var liten pojke.

prinsessan diana

Vi är säkra på att om prinsessan Diana levt nu så hade hon varit otroligt stolt över sin son som verkligen går i sin mammas empatiska fotspår.

prinsessan Diana

Efter någon timme på barnsjukhuset var det dags nästa uppdrag, då bar det iväg till ett Sheffield Hallam University som sysslar med träning genom Virtual Reality för de som tvingats amputera armar eller ben. Efter det hade prins Harry ytterligare ett möte med hans egen organisation Invictus som handlar just soldater som tävlar med olika handikapp efter att ha skadats i tjänsten.

 

I filmen nedan kan ni se prinsens besök på sjukhuset:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: