Harry avslöjad: Bröt mot lagen – charmade polisen

Harry charmade polisen och slapp böter.

Prins Harry körde motorcykel över fartgränsen och stoppades av polis – men lyckades slippa böter med hjälp av ett leende. Det avslöjas i en bok om den charmiga prinsen.

Prins Harry är känd för sin karisma. Och han har dragit nytta av den styrkan.

I boken “Harry: Konversationer med prinsen”, skriver Angela Levin om ett tillfälle då Harrys charm lät honom slippa undan rättvisan.

Till skillnad från sin äldre bror William, som på grund av sin plats i tronföljden har haft tyngre ansvar, har Harry alltid varit något av ett busfrö.

Stoppades av polisen

En dag blev han sugen på att äta fish and chips vid kusten i Kent i England och begav sig dit på motorcykel. Han hade sällskap av två säkerhetsvakter.

Nära Canterbury blev trion stoppad av poliser som såg att de kört för fort.

Säkerhetsvakterna visade upp sin legitimation, men poliserna hade ändå bestämt sig för att skriva en polisanmälan.

“Då lyfte Harry på sitt visir och log åt poliserna. Hans magiska förmåga att få främlingar att omedelbart tycka om honom funkade igen, och poliserna beslutade att detta var ett tillfälle då en muntlig varning var allt som behövdes”, skriver Angela Levin i sin bok enligt tidningen Express.

Hon skriver att Harry älskade att åka motorcykel som ung, och att en av anledningarna till kärleken var att ingen kunde känna igen honom under hjälmen.

Prinsbröderna på motorcykeltur i Sydafrika.

Prinsbröderna på motorcykeltur i Sydafrika.