Harry avslöjar: Går i terapi efter Dianas död

Prins Harry går i terapi efter Dianas död.
Prins Harry går i terapi för att bearbeta sin mamma Dianas död. Det avslöjade Harry i ett privat föredrag inför en grupp miljardärer i Florida, enligt New York Post.
Annons

Föredraget inför en exklusiv grupp företagsledare i Miami representerade början på Harry och Meghans nya liv – på mer än ett sätt.

De utnyttjade sin nyvunna frihet till att både tjäna sina egna pengar, och att visa en annan sorts öppenhet än tidigare.

Annons

Efter en introduktion från Meghan, där hon berättade hur mycket han betyder för henne, steg Harry upp inför publiken och avslöjade att han sedan flera år tillbaka går i terapi för att hantera sorgen efter hans mammas bortgång.

– Harry pratade om mental hälsa och hur han har varit i terapi de senaste tre åren för att försöka komma över traumat efter att ha förlorat sin mamma, säger en källa som var på plats till amerikanska kvällstidningen New York Post.

Annons

– Han pratade om hur händelserna i hans barndom påverkade honom och att han har sökt professionell hjälp, fortsätter uppgiftslämnaren.

Ångrar inte beslutet

Harry sa även att han står fast vid sitt beslut att ta avstånd från kungahuset.

– Han pratade också om “Megxit”, och sa att även om det har varit svårt för honom och Meghan, så ångrar han inte sitt val att hoppa av rollen i det kungliga toppskiktet, för att han vill skydda sin familj. Han vill inte att Meghan och Archie ska behöva gå igenom det han genomled som barn.

Det var en ovanligt öppenhjärtig Harry som pratade. Och föreläsningen visar också att paret har börjat slå mynt av sitt kändisskap – på sina egna villkor.

Paret talade offentligt för första gången sedan avtåndstagandet från kungahuset och tog rikligt betalt.

Annons

Harry och Meghan flögs ner i privatjet till toppkonferensen och ska ha fakturerat nära fem miljoner kronor för en kvälls arbete.

Och enligt New York Post bodde de i tennisstjärnan Serena Williams jättevilla på förnäma orten Palm Beach. Williams och Meghan är vänner sedan tidigare, enligt tidningen.

Anton Nilsson

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

21 kommentarer till “Harry avslöjar: Går i terapi efter Dianas död”

 1. Inabeaglepack.dk skriver: 10 februari, 2020

  Jo mere han taler om det – jo mere skader han sig selv og ikke mindst Kongehuset. Harry skulle tage sig en tudekiks – for han er langt fra den eneste der har mistet en forældre i en ung alder. Det er under lavmålet at han har fået penge for at holde den tale!!


  1. Christina skriver: 10 februari, 2020

   Hur många har inte förlorat en förälder i ung ålder . De flesta har levt ett lugnt och produktivt liv utan att spela martyrer för det . Harry är värre än ett litet barn . Att han ännu täcks spela Diana kortet .


  2. Inabeaglepack.dk skriver: 11 februari, 2020

   Christina – Jeg har selv mistet min mor i en ret ung alder – jeg kom ikke i terapi – men havde en kærlig og støttende familie som hjalp mig igennem – og det kan jeg prise mig lykkelig over i dag – tror ikke det har været tilfældet med Harry – måske er han blevet “glemt” lidt fordi fokus har været på William? – men under alle omstændigheder er det ikke smart af Harry at han rejser verden rundt for at fortælle de her ting – og oveni købet tjene penge på det – det er usmageligt i mine øjne at “slå mønt på sin mors død”


 2. Charlotte skriver: 10 februari, 2020

  Meghan och Harry pratar om att man ska värna om miljön, för att sedan hyckla å det grövsta med att åka privatjet hit och dit..


  1. charlotte skriver: 10 februari, 2020

   Fake news! Kommentaren ovan är inte min OBS!


 3. Catrin skriver: 10 februari, 2020

  Jag har med tiden kommit att undra allt mer över Dianas lämplighet som förälder. Det är en sak att hon var annorlunda än Charles och de övriga medlemmarna i kungahuset, men hur stabil var hon rent emotionellt? Manipulerade hon snarare inte sönerna och ffa Harry för att väcka sympati hos allmänheten och medier? Hon är ju helgonförklarad numera pga sin tragiska död, men faktum kvarstår – jag tror att det fanns mycket mer bakom ytan än som framkommit. Allt var nog inte Charles fel, och han fick förmodligen stå ut med en hel del i sitt äktenskap med Diana. Jag är inte heller övertygad om att hennes bulimi och självmordsförsök berodde på honom, utan hon gick nog in i äktenskapet för ung, med emotionella problem sedan föräldrarnas skilsmässa och sin dåliga relation till modern, och förväntade sig att Charles skulle bli lösningen på alla hennes problem. Han var ju 13 år äldre och kanske mer än reservpappa på många sätt.
  Nu blir jag väl censurerad här om jag inte varit det tidigare.


  1. charlotte skriver: 10 februari, 2020

   Catrin,
   Bra kommentar! Det är klart att det var dubbelbottnat och att Diana var känslig och hade stora problem när hon gifte sig med Charles. Det som knäckte henne tror jag var att hon inte blev accepterad i Kungafamiljen för den hon var. Att bli så illa behandlad som hon blev av Prince Philip är ju förödande för en känslig själ. Fergie fick ju samma bemötande men var ju mer robust själv.


  2. Bror skriver: 10 februari, 2020

   Catrin!
   De reservationer du här för fram mot Diana är inte nya.
   Allt sedan det blev offentligt att Diana och Charles ämnade separera, började också spekulationerna om vems “felet” var. I det spelet, som i huvudsak utspelade sig i medierna, var både Diana och Charles medskyldiga.
   Dianas påstådda tillkortakommanden, som du redovisar för här ovan, är bland de vänligare som Charles’ uppbackare förde fram när striden mellan de båda var som allra hetast.


 4. Birthe Vejrum skriver: 10 februari, 2020

  Charlotte, det er bare på film, man kan blive “beamet” frem og tilbage, så indtil videnskaben finder en brugbar løsning, må vi rejse på traditionel vis. 🙂
  Ina læser IKKE mine kommentarer, trist men sådan er det! :- “Heads Together” blev startet af Harry, William og Kate, og meningen er at ændre/få gjort op med stigmatiseringen af og måden vi taler om psykisk syge på (han/hun har rotter på loftet f.eks.) Harry har en form for PTSD efter sin mors død, og den der tur bag Dianas kiste…!
  Jeg kan forstå, at Ina hører til den gruppe, med visse forventninger om, at parret HM ikke kunne tjene penge, så hun er naturligvis dybt skuffet/besviken nu. 🙂


  1. Bea skriver: 10 februari, 2020

   Birthe, bra kommentar.


  2. Inabeaglepack.dk skriver: 10 februari, 2020

   Men kære Birthe – Syntes du virkelig at det er en god ide at tjene penge på Dianas minde?? Jeg syntes det er kvalmene at Harry hele tiden fører sin mor frem og bruger hende efter min mening på en forkert måde.


 5. Grethe skriver: 10 februari, 2020

  Gammelt nytt det har Harry fortalt for lenge siden.


 6. Birthe Vejrum skriver: 10 februari, 2020

  Charlotte 2. Charlotte er et meget almindeligt navn, men det er ærgeligt, at den der er kommet senest/sidst med ikke har valgt et ekstra bogstav til.


 7. Birthe Vejrum skriver: 10 februari, 2020

  Catrin – En del af problemet var nok, at Charles ved valg af hustru “ALDRIG ville lade sit hjerte tale, men alene bruge sin hjerne”! Hun skulle være af god familie, være repræsentativ og kunne føde nogle arvinger. Og se, hvad der kom ud af det! Dianas primære job var at opdrage Englands kommende konge + nr. 2 til dere fremtid. Et sted har jeg læst, at William fik hun gjort klar før hun døde, men ikke Harry – han var stadig bare “på vej” – men én ting gjorde hun klart for dem: “Gift jer ikke uden kærlighed” – det var et mantra for hende. 🙂


 8. Snorkfröken skriver: 10 februari, 2020

  HELLO skrev om tre år i terapi och DailyMail om sju år – så hur länge var det? I varje fall terapin var inte genast efter Dianas död utan mycket senare, troligen efter att Harry hade fyllt 25 år.


  1. Birthe Vejrum skriver: 11 februari, 2020

   Jeg mener 3 år er det rigtige svar. For det var på hjemrejsen fra det sidste ophold i Afghanistan, der skete ekspres fordi et australsk medie havde afsløret, at han var der, så han sad i “lastrummet”/kabinen på et transportfly/ambulancefly sammen med 4 hårdt sårede engelske soldater + en død dansker, at han forstod, han havde problemer. Danskerens forældre talte han med personligt og i enrum under sit besøg i København.


 9. Mon skriver: 10 februari, 2020

  Catrin, att ifrågasätta Dianas lämplighet som förälder egter hennes tragiska död känns föga klädsamt.


 10. Monarkist skriver: 11 februari, 2020

  Alla som förlorar en nära förälder i unga år, har inte en familj som förmår ge det rätta stöder till just den personen. Då är det väl bra, att Harry till sist har tagit hjälp. Det skulle han inte ha gjort, om han inte hade behövt det. Och. Varför skulle det vara skadligt för kungahuset? Att han är ärlig med sina problem. Jag tycker tvärtom. Han vägar visa vad som är svårt för honom.


  1. Fluff skriver: 11 februari, 2020

   Vad är en ”nära förälder”?


  2. Birthe Vejrum skriver: 12 februari, 2020

   “Fluff” – nära förälder = en forældre man nært/ tæt forbundet med. Det er ikke alle forældre/børn forhold, der er lige vellykkede. : -(


 11. Birthe Vejrum skriver: 11 februari, 2020

  Ina – ALLE tjener penge på Dianas død. ALLE! Der findes ikke et eneste engelsk medie, som ikke op til flere gange om ugen skriver om Diana. Kate og Meghan må tåle at blive sammenlignet med hende tit og tæt, hvilket må være vanvittigt irriterende for dem. Dianas bror har en stor udstilling med hendes kjoler – entre naturligvis. Kensington Palace har ligeledes en udstilling med hendes kjoler; Design for a Princess: omtale + billetpriser (YES) paladsets hjemmeside: hrp.org.uk/kensington – palace/whats – on


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar