Harry avslöjar: Går i terapi efter Dianas död

Prins Harry går i terapi efter Dianas död.

Prins Harry går i terapi för att bearbeta sin mamma Dianas död. Det avslöjade Harry i ett privat föredrag inför en grupp miljardärer i Florida, enligt New York Post.

Föredraget inför en exklusiv grupp företagsledare i Miami representerade början på Harry och Meghans nya liv – på mer än ett sätt.

De utnyttjade sin nyvunna frihet till att både tjäna sina egna pengar, och att visa en annan sorts öppenhet än tidigare.

Efter en introduktion från Meghan, där hon berättade hur mycket han betyder för henne, steg Harry upp inför publiken och avslöjade att han sedan flera år tillbaka går i terapi för att hantera sorgen efter hans mammas bortgång.

– Harry pratade om mental hälsa och hur han har varit i terapi de senaste tre åren för att försöka komma över traumat efter att ha förlorat sin mamma, säger en källa som var på plats till amerikanska kvällstidningen New York Post.

– Han pratade om hur händelserna i hans barndom påverkade honom och att han har sökt professionell hjälp, fortsätter uppgiftslämnaren.

Ångrar inte beslutet

Harry sa även att han står fast vid sitt beslut att ta avstånd från kungahuset.

– Han pratade också om “Megxit”, och sa att även om det har varit svårt för honom och Meghan, så ångrar han inte sitt val att hoppa av rollen i det kungliga toppskiktet, för att han vill skydda sin familj. Han vill inte att Meghan och Archie ska behöva gå igenom det han genomled som barn.

Det var en ovanligt öppenhjärtig Harry som pratade. Och föreläsningen visar också att paret har börjat slå mynt av sitt kändisskap – på sina egna villkor.

Paret talade offentligt för första gången sedan avtåndstagandet från kungahuset och tog rikligt betalt.

Harry och Meghan flögs ner i privatjet till toppkonferensen och ska ha fakturerat nära fem miljoner kronor för en kvälls arbete.

Och enligt New York Post bodde de i tennisstjärnan Serena Williams jättevilla på förnäma orten Palm Beach. Williams och Meghan är vänner sedan tidigare, enligt tidningen.

Anton Nilsson

Foto: TT