Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Harry försökte varna Kate – här är beviset: "Hade inte förstått hur illa det var..."

26 mar, 2024, 07:00 
Prinsessan Kate och prins Harry
Prins Harry försökte varna Kate och resten av kungafamiljen – men nu är det försent!
Annons

Prinsessan Kates frånvaro var länge en av världens största snackisar. Spekulationerna kring vad som hade hänt prins Williams maka tog i princip över nätet.

Många tyckte att tonläget på de sociala medierna blev extremt – en åsikt som hördes ännu oftare efter att Kate berättade att hon diagnosticerats med cancer.

– Jag vill ta tillfället i akt att tacka er alla för era meddelanden och stöd, och för er förståelse, medan jag har återhämtat mig från min operation. Det har varit väldigt tuffa månader för hela familjen, men jag har haft ett fantastiskt medicinskt team som har tagit väl hand om mig, och som jag är tacksam över, sa Kate i ett videoklipp som publicerats av hovet.

Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”Brand logo
Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”

Prins Harry försökte varna Kate

Hovet har faktiskt blivit varnade för just tonläget på de sociala medierna. Av ingen annan än prins Harry.

Annons
Prinsessan Kate och prins Harry
Om bara någon hade lyssnat på Harry...

Han var väldigt kritisk mot hovets passiva inställning i frågan när det var hans hustru Meghan som drabbades. Det framgick i Harrys memoarer, Den andre.

– Var de så långt inne i bubblan att de inte hade förstått hur illa saker och ting var? skriver Harry.

– På de sociala medierna skrevs det att hon var en yachttjej, en eskort, en golddigger, en hora, en bitch, en slampa och n-ordet. De kommentarerna fanns på hovets olika sidor och hade inte tagits bort.

Harry kritiserar hovet öppet

Meghan blev utsatt för en väldigt hård retorik och jämfördes, ofta till sin nackdel, med just Kate. Det här har Harry larmat om, flera gånger.

Annons

– Saker och ting gick så långt att 72 kvinnliga parlamentsledamöter från de två stora partierna fördömde de koloniala undertonerna i det som skrevs som Meghan. Men inget av detta har lett till en enda kommentar från hovet, skriver Harry i sin självbiografi.

Annons