Harry i bråk om Meghan – attacken mot medierna

meghan markle prins harry prinsessan diana

Nu är det krig – mellan Meghan och Harry och den brittiska tabloidpressen.– Jag miste min mamma och nu ser jag min fru bli offer för samma starka krafter, säger prins Harry.

Förhållandet mellan den brittiska tabloidpressen och det det brittiska kungahuset brukar handla om någon sorts hatkärlek. Men nu har relationen mellan Meghan och Daily Mail frusit till is. Och det är återigen Meghans stökiga familjerelationer som står i fokus.

Efter att Mail on Sunday publicerat ett personligt handskrivet brev som hon skickat till sin pappa Thomas Markle väljer Meghan nu att stämma tidningens ansvarige utgivare. Advokatkostnaderna betalar hon privat.

Samtidigt tog prins Harry i går det ovanliga beslutet att gå till stenhård offentlig attack mot några av de brittiska tidningarna.

Hertiginnan Meghan Markle och prins Harry

Hans öppna brev publicerades på parets Instagramsida och han och han är ovanligt personlig. Bland annat anklagar han den brittiska tabloidpressen för att driva en hänsynslös kampanj mot Meghan, en kampanj som han anser har trappats upp det senaste året, ”genom hela hennes graviditet och under tiden med vår nyfödde son”.

Prins Harry: ”Jag ser Meghans privata lidande”

– De brittiska tabloiderna har förödmjukat min hustru nästan dagligen de senaste nio månaderna. Och när jag ser hennes privata lidande kan jag inte hålla tyst längre.

Han säger också att han är medveten om att han i och med detta sticker ut hakan:

– Detta är kanske inte den försiktiga vägen att gå. Men det är den rätta. Jag har sett vad som händer när någon jag älskar utsätts på ett sätt där de inte längre behandlas eller ses som en riktig person. Jag miste min mamma och nu ser jag min fru bli offer för samma starka krafter.

– Min största skräck är att historien upprepar sig.

prinsessan Diana och prins Harry

En talesperson för Daily Mail har bemött prins Harrys kritik, men står på sig.

– The Mail on Sunday står för den aktuella publiceringen och kommer att försvara den kraftfullt.

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: