Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Harry i tårar – ursinnig när han får höra sanningen: ”Fullkomligt rasande”

24 apr, 2024, 22:00 
Prins Harry blev rasande när han fick vetskap om kung Charles beslut.
Annons

Meghan Markles och prins Harrys besked slog ned som en bomb. Kvar lämnades en brittisk kungafamilj i spillror – och ett sår mellan en far, bror och son som inte ens världens bästa plåster tycks kunna läka.

Det här är Meghan MarkleBrand logo
Det här är Meghan Markle

När Harry och Meghan packade sina väskor, lämnade det kungliga livet i England och bosatte sig i Los Angeles, blev det starten på en familjeskandal som i flera år levererat bråk efter bråk.

Intervjun med Oprah Winfrey uppskattades inte av kung Charles. Han blev inte gladare av att ta del av Harrys självbiografi ”Den andre”, där Harry öppenhjärtligt delade med sig av sitt liv som kunglig och bakgrunden till att han till slut lämnade.

Annons
Meghan Markle och prins Harry
Brittiska kungafamiljen är inte särskilt imponerade av prins Harry och Meghan Markle.Rebecca Blackwell

Harry i tårar

Charles ogillande blev tydligt när Harry och Meghan tvingades lämna sin brittiska bostad Frogmore Cottage i Windsor. Beslutet fattades strax efter boksläppet och ansågs vara en rejäl markering från Charles sida.

Harry i sin tur ska ha blivit galen och gillade inte alls faderns beslut. Enligt kungaexperten och författaren Tom Quinn tyckte Harry att Charles hämnades på ett orättvist sätt.

– Harry var fullkomligt rasande och grät över att bli vräkt från Frogmore – han tyckte att hans far inte hade rätt att göra det och att det rent ut sagt var hämndlystet, säger Tom Quinn till Mirror.

Annons

Bråket mellan Harry och Charles

Den frostiga relationen mellan Harry och den brittiska kungafamiljen verkar vara oreparerbar. Frågan är om det någonsin kommer att bli den försoning som hela världen hoppas på.

– Varje gång Charles sätter ner foten så upplevs det som orättvist för Harry, som känner att efter allt som hänt honom så borde han alltid få vad han vill, vare sig det handlar om säkerhet betald av brittiska skattebetalare eller ett lyxigt hem i Storbritannien, säger Tom Quinn.

Kung Charles
Kung Charles gillar inte det prins Harry gör.MISC / BACKGRID US / TT

Foto: TT

Annons